Четверг, 28.03.2024, 21:03
ФУТБОЛ ХЕРСОНЩИНИ
 
Поділитися

Меню сайту

Афіша

Вища ліга
Детальніше

Перша ліга
Детальніше

Ліга легенд

І

О

1

"Хлібороб"

12

36

2

"Енергія"

12

25

3

"Каховка"

12

24

4

"Асканійське"

12

15

5

"Фортуна"

12

12

6

"Тарпан"

12

11

7

"Азовець"

12

1

 

Детальніше

Міні-чат
200

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Рейтинг
Херсонский ТОП

Наші гості

Главная » 2015 » Июль » 17 » Чемпіонат області. Підсумки першого кола
16:13
Чемпіонат області. Підсумки першого кола

     Дуже важко розпочинався цьогорічний футбольний сезон в області. На жаль, не прийшла допомога обласній федерації від обласної адміністрації, яка відбулася розсилкою листів у райони і «зобов’язала» усіх керівників цього рівня, допомогти місцевим командам-представникам району взяти участь в обласних змаганнях. А от проконтролювати виконання забула…

     Тому в чемпіонаті вдалося зібрати сім колективів. Причому «Мир» з Горностаївки Новотроїцького району не дограв один матч у першому колі, знявшись з чемпіонату, тому його результати було анульовано, бо команда не провела 50% ігор. Ось як пояснив цю ситуацію президент футбольного клубу Іван Іванович Доценко:
     - Наша команда зіграла у чемпіонаті, кубку області та в чемпіонаті КФК понад двадцять матчів. Хлопці втомилися і були виснажені. А саме головне, що у нас було багато травмованих. І на останній матч не було кого виставляти Ми не змогли набрати на зустріч навіть стартовий склад. Нам потрібно було перезавантаження і хоча б маленький перепочинок перед підготовкою для участі у чемпіонаті України серед професійних команд другої ліги.
     А лідером після першого кола стала команда «Колос» з Хлібодарівки. Це приємний дарунок для своїх прихильників. Адже команда у цьому році святкує своє 40-річчя з дня заснування. Хлібодарівці рівно провели усі матчі. Хоча на старті вони на своєму полі поступилися «Миру». Цей програш став для команди холодним душем. І після цього вони тільки вигравали. Тим самим виправивши провину перед уболівальниками. А тут ще подарунок від горностаївців - зняття з чемпіонату. І анулювання їхніх результатів. Тим самим «Колос» маючи п’ять перемог у п’яти матчах став одноосібним лідером і без втрат очолює турнірну таблицю.
     Друге місце у «Дружби» з Новомиколаївки Високопільського району. Новимиколаївці поступово набираючись досвіду, все більше заявляють про своє бажання стати володарями одного з комплектів нагород, тим самим увійти до еліти обласного футболу. Щоправда , їм потрібно значно покращити матеріальну базу. В першу чергу знайти змогу і створити хороший футбольний газон на стадіоні у Новомиколаївці. Облаштувати його, збудувавши роздягальні, душові, сидіння для своїх глядачів. Адже на матчі приходить чимала кількість прихильників команди.
     Третє місце після першого кола посідає команда СК «Чорнянка» з Чорнянки Каховського району. Колектив, що об’єднує досвід і молодість своїх футболістів, перспективний. І має усі шанси потрапити на п’єдестал пошани.
     Окремо заслуговує на увагу каховський «Авангард», що нині на четвертому місці. Потрібно віддати належне підприємцю Ігорю Шведу, який взявся відновити хороший футбол у Каховці. Адже це містечко має добрі футбольні традиції. Свого часу Швед закінчив Сімферопольський спорт-інтернат (УОР). Грав у командах «Титан» (Армянськ), «Волинь» (Луцьк), «Таврія» (Новотроїцьке), «Мир» (Горностаївка).
     - У мене батько Іван Швед, великий фанат футболу та спорту, відомий футболіст свого часу. Мені Каховка завжди подобалася, як футбольне містечко. Перше, що ми зробили, так це навели лад у дитячому футболі. Ми тісно співпрацюємо з Каховською ДЮСШ, де директором Віктор Петрович Чухрай. Наші діти тепер беруть участь у всіх обласних змаганнях та у першості країни по першій лізі. У нас дуже багато вихованців, що закінчили спортивні інтернати і стали нікому не потрібними. Ми поставили за мету, щоб у хлопців було майбутнє. Надавати їм шанс потрапити у великий футбол. Бо нині більшості командам потрібні готові футболісти. Тому дуже багато хлопців зникають з футбольної орбіти у юнацькі роки, якраз після завершення навчання у ДЮСШ та спортивних інтернатах. Адже вони не мають ігровою практики, досвіду виступів у дорослому футболі, не мають можливості зростати як футболісти. І дуже мало їх потрапляють у дорослі команди. А плани у нас великі. Хочу аби у команді грали всі місцеві вихованці з Херсонщини. Мінімум три запрошених, але за майстерністю на дві голови вищі. Бо в іншому випадку не має сенсу витрачати гроші на легіонерів. Краще хай грають місцеві. Фінансове положення у нас стабільне. У планах на цей рік створити хороший колектив, боєздатну команду, набратися досвіду. Закріпитися у чемпіонатах області та чемпіонаті країни серед аматорів. А у подальшому моя ціль, щоб команда грала у другій лізі. А головна мрія – це перша ліга.
     Ось так. Це просто чудово. Єдине, що дивує, це не зовсім вдалий старт минулорічного чемпіона «Вікторії» з Бехтер. Уболівальники сподіваються, що останнє місце бехтерівців, це тимчасове явище. І вже у другому колі команда підправить своє положення.
     І кілька побажань прихильників цієї гри для розвитку обласного футболу у майбутньому. Є бажання команд відродити розіграш суперкубку Херсонської області, у якому зіграли б минулорічний чемпіон та володар кубка області. Цього року його можна провести за тиждень до старту другого кола з одного матчу на нейтральному полі чи з двох на полях учасників (субота та неділя). Потрібно звернути увагу і на кубок «Закриття сезону», який в останні роки збирає все менше і менше учасників, втративши первинну задумку, аби залучити, як можна більше команд Херсонщини до обласних змагань. Тому є пропозиція по завершені чемпіонатів районів та області проводити «Кубок губернатора». У цьому турнірі щоб грали чемпіони районів та міст нашого Таврійського краю. Він швидкоплинний і показав би у якому стані і на якому рівні знаходиться ця гра у тому чи іншому регіоні. А проходив би цей турнір під патронатом чильника нашої обласної влади. Тоді й у районах по-справжньому займуться опікою команд місцеві районні керівники, займаючись не відписками, а розвитком футболу на місцях.

Олександр Крупіца

Просмотров: 706 | Добавил: Лесничий | Теги: мир, авангард, Чемпіонат області, Колос (Хлібодарівка), Чорнянка, Дружба | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Июль 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів

Погода

Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • База знаний uCoz

  • Copyright MyCorp © 2024

    Использование материалов genicheskrff.at.ua разрешается при условии ссылки (для интернет-изданий — гиперссылки) на genicheskrff.at.ua