Среда, 24.04.2024, 09:51
ФУТБОЛ ХЕРСОНЩИНИ
 
Поділитися

Меню сайту

Афіша

Вища ліга
Детальніше

Перша ліга
Детальніше

Ліга легенд

І

О

1

"Хлібороб"

12

36

2

"Енергія"

12

25

3

"Каховка"

12

24

4

"Асканійське"

12

15

5

"Фортуна"

12

12

6

"Тарпан"

12

11

7

"Азовець"

12

1

 

Детальніше

Міні-чат
200

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Рейтинг
Херсонский ТОП

Наші гості

Главная » 2014 » Август » 20 » ФК "Кристал": "Мріємо про повний стадіон"
12:30
ФК "Кристал": "Мріємо про повний стадіон"

     Про необхідність підтримки херсонського футболу й розвитку спорту загалом йшлося на спільній прес-конференції міського голови Володимира Миколаєнка, першого віце-мера Ігоря Пастуха та головного тренера ФК «Кристал» Сергія Шевцова.
     Під час цьогорічного літнього міжсезоння ФК «Кристал» переживав не кращі часи. Були побоювання, що Херсон взагалі залишиться без професійного клубу. Та вже 2 місяці потому, сьогодні, головний тренер команди Сергій Шевцов дякує міській владі за вчасно «підставлене плече» й з ентузіазмом говорить про перспективи.
     «Наразі клуб виходить на більш позитивну позицію. Звичайно, криза позначилася – команда не встигла як слід підготуватися до сезону, від нас пішли кілька провідних гравців, утім намагаємося поповнити склад новими спортсменами, набрати форму і якнайшвидше «вийти» на гру, що приноситиме задоволення нашим вболівальникам. Взагалі-то, мріємо про повний стадіон. Віримо, що рані чи пізно так і буде, адже часи, коли люди від нас йшли, минули»,- зізнається Сергій Шевцов.
     На підтвердження своїх слів тренер представив нового перспективного гравця «Кристалу» Віктора Мартяна, який перейшов до Херсонського клубу з одеського «Чорноморця» і вже заявив про себе, забивши в чотирьох матчах три голи.
     Сьогодні у херсонського футболу відкривається «друге» дихання. За дорученням міського голови, вжиті антикризові заходи щодо реклами клубу та матчів за його участю. Стараннями депутатів міської ради поновилося фінансування з міського бюджету. Клуб має можливість частково розраховуватися з боргами, команда забезпечена харчуванням, на «виїзди» відправляється комфортабельним автобусом. Словом, як зазначив перший заступник міського голови, влада робить все можливе, щоби наша команда грала й отримували за це достойні кошти. 
     «Де-юре кошти маємо, де-факто – вони заблоковані. Майже щотижня виїжджаю до Києва, в Держказначействі веду перемовини й гроші частинами надходять. 8 серпня отримали 340 тисяч, завдяки чому «погасили» борг перед «Кристалом» за минулий рік. Зараз щоп’ятниці перераховуємо клубу по 30-40 тисяч поточних боргів», - повідомив Ігор Пастух.
     Неабиякий футбольний вболівальник Володимир Миколаєнко вважає, що можна вболівати за «Барселону», але ж мріяти й про те, щоб наш клуб потрапив до вищої ліги. Мер виказав задоволення тим, що питання херсонського футболу, нарешті, «стоїть» на рівні міської влади - і не лише щодо фінансової підтримки: 
     «Є наміри повернути до комунальної власності міста стадіон «Старт» і віддати його у користування клубу «Кристал», щоб команда не лише спокійно там тренувалася, а й , влаштовуючи певні змагання, могла заробляти якісь кошти», - сказав Володимир Миколаєнко.
     Зараз «Старт» є частиною майнового комплексу ХБК, що знаходиться в процесі ліквідації. Як поінформував Ігор Пастух, склад ліквідаційної «маси» затверджує суд, тож міська рада вже звернулася з клопотанням виключити з ліквідаційного комплексу стадіон «Старт», мотивуючи тим, що це об’єкт соціальної інфраструктури міста. Перший віце-мер впевнений, що на засіданні суду буде прийнято позитивне рішення, після чого питання передачі стадіону в комунальну власність керівництво міста відпрацює з арбітражним керуючим. 

     «Маємо презентувати Херсонщину не лише кавунами та помідорами, а й херсонським «Кристалом», - вважає мер обласного центру. – Нині влада ставить одним із пріоритетів максимальну підтримку клубу, залучатимемо й спонсорів, а за кращої економічної ситуації обов’язково розвиватимемо дитячий футбол, шукатимемо нові таланти. Зараз же, у складні для країни часи, гра нашого клубу – це своєрідний ковток позитивних емоцій, віддушина», - каже Володимир Миколаєнко.

     Окрім влади та спонсорів, підтримати свій клуб, відвідуючи матчі за його участю, може й кожен херсонець. Найближча нагода – 27 серпня, 17.30, стадіон «Кристал». Херсонська команда зійдеться у протистоянні з овідіопольською «Фарма-Одеса». Всі кошти за квитки на цей матч, за ініціативи херсонського клубу, перерахують на потреби української армії. Володимир Миколаєнко ж запропонував ще й встановити на стадіоні скриньки для пожертвувань від небайдужих городян. 

Олена Рєзніченко, редакція газети «Херсонський вісник»

http://pravda.ks.ua/
 
Просмотров: 659 | Добавил: Лесничий | Рейтинг: 4.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Август 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів

Погода

Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • База знаний uCoz

  • Copyright MyCorp © 2024

    Использование материалов genicheskrff.at.ua разрешается при условии ссылки (для интернет-изданий — гиперссылки) на genicheskrff.at.ua