Пятница, 26.04.2024, 08:21
ФУТБОЛ ХЕРСОНЩИНИ
 
Поділитися

Меню сайту

Афіша

Вища ліга
Детальніше

Перша ліга
Детальніше

Ліга легенд

І

О

1

"Хлібороб"

12

36

2

"Енергія"

12

25

3

"Каховка"

12

24

4

"Асканійське"

12

15

5

"Фортуна"

12

12

6

"Тарпан"

12

11

7

"Азовець"

12

1

 

Детальніше

Міні-чат
200

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Рейтинг
Херсонский ТОП

Наші гості

Главная » 2017 » Январь » 11 » ХОДЮФЛ. Підсумки 2016-го року (фото)
15:48
ХОДЮФЛ. Підсумки 2016-го року (фото)

     Розпочався новий 2017, у тому числі спортивний, рік.

     У цей період, як правило, прийнято підбивати підсумки минулого року. Яким же був 2016 рік в громадській спілці «Херсонська обласна дитячо-юнацька футбольна ліга»? Спочатку весною закінчився футзальний сезон 2015/2016 років. Були проведені 6 змагань з футзалу серед учнів позашкільних навчальних закладів спортивного профілю (Закладів) та вихованців дитячо-юнацьких футбольних громадських об’єднань (Клубів), а саме:

- чемпіонат області серед команд дівчат 1999/2002 років народження у 3 тури (осінній (листопад), зимовий (січень) і весняний (березень), узяло участь 10 команд, більше 100 футзалісток;

- чемпіонат області серед команд дівчат 2003/2006 років народження у 3 тури (осінній (листопад), зимовий (січень) і весняний (березень), узяло участь 8 команд, близько 90 футзалісток;

- чемпіонат області серед команд юнаків 1998/1999 у 2 етапи (І – відбірковий груповий (січень), ІІ – фінальний (лютий), узяло участь 15 команд, біля 160 футзалістів;

- чемпіонати області серед команд юнаків 2000/2001, 2002/2003 та 2004/2005 років народження у 3 етапи (І – відбірковий груповий (грудень), ІІ – півфінальний (січень), ІІІ – фінальний (лютий), узяло участь 117 команд (32, 42, 43), біля 1400 юних футзалістів.

     Всього у всіх змаганнях Ліги узяли участь рівно 150 команд і це рекорд масовості участі у змаганнях ХОДЮФЛ, 1785 юних футзалістів з 32 позашкільного навчального закладу спортивного профілю (1 – СДЮСШОР, 27 ДЮСШ, 4 ДЮКФП) та 2 ДЮФК. Це практично усі Заклади і Клуби області, що культивують футбол і які є колективними членами обласної дитячо-юнацької футбольної ліги, крім двох ДЮСШ – Горностаївської і Верхньорогачицької, які не взяли участі у жодному змаганні.

     Найбільше команд представили місто Херсон – 26 з 5 закладів, Бериславський район – 12 команд з 2 закладів, Каховський район – 9 з 2 закладів, а також Херсонська обласна КДЮСШ «Колос» (директор Володимир Маломуж) – 12 команд, Бериславська районна КДЮСШ ім. В.К.Сергеєва (директор Юрій Сорочинський) – 10 команд, КДЮСШ управління молоді та спорту облдержадміністрації (директор Віктор Бербенцев) – 8 команд, Херсонська СДЮСШОР з футболу «Кристал» (директор Анатолій Жосан) – 8 команд.

     Командні призи здобували представники 8 закладів, а саме Бериславська районна КДЮСШ ім. В.К.Сергеєва (директор Юрій Сорочинський) – 4 (3 золота, 1 срібло), Каховська районна ДЮСШ «Колос» (директор Олексій Гурнаков) – 2 (1 золото, 1 срібло), Херсонська СДЮСШОР з футболу «Кристал» (директор Анатолій Жосан) – 2 (1 золото, 1 срібло), КДЮСШ управління молоді та спорту облдержадміністрації (директор Віктор Бербенцев) – 2 (1 золото, 1 срібло), ДЮСШ «Золота нива» Цюрупинської районної ради (директор Анатолій Діденко) – 2 бронзи, ДЮСШ Новокаховської міської ради (директор Петро Бойко) – 3 (1 срібло, 2 бронзи, ДЮСШ Цюрупинської районної ради (директор Наталія Осмоловська) – 1 срібло, Скадовська районна КДЮСШ (директор Віктор Кравець) – 1 бронза, ФК «Гопри» м. Гола Пристань (голова футбольного клуба Олександр Бурковський) – 1 бронза.

     У багатьох урочистих відкриттях та закриттях змагань усіх етапів і турів брали участь духовий оркестр та вокальна група Головного управління Національної поліції у Херсонській області, що придавало заходам особливої урочистості та незабутньої яскравості. Поліцейські Херсонщини також на цих заходах вручали усім учасникам змагань солодкі подарунки. Опікувався цією шефською роботою начальник відділу Головного управління Національної поліції, майор поліції Микола Кучерявий.

     На високому рівні була організована підготовка спортспоруд до проведення змагань та самі змагання завдяки закладам, на базі яких проводилися змагання, а саме Генічеської районної ДЮСШ (директор Едуард Годес), Голопристанського міського центру «Спорт для всіх» (директор Олександр Бурковський), ДЮСШ Каховської міської ради (директор Віктор Чухрай), ДЮСШ Новокаховської міської ради (директор Петро Бойко), Скадовської районної КДЮСШ (директор Віктор Кравець), КДЮСШ управління молоді та спорту облдержадміністрації (директор Віктор Бербенцев).

     У цьому плані слід окремо виокремити вклад колективу Бериславської районної КДЮСШ ім. В.К.Сергеєва та її директора Юрія Сорочинського, які робили все можливе, і неможливе, щоб змагання з футзалу Ліги в їхньому спорткомплексі «Юність», а їх було проведено в Бериславі протягом сезону 18 (у різних вікових і гендерних категоріях, на всіх етапах), були святом для дітей. І тому і діти, і тренери, і організатори із задоволенням їхали в Берислав, бо знали, що їх там щиро чекають і приймуть на належному рівні. Це стосується і ігрового залу у відмінному стані, і інформаційного висвітлення змагань, і дешевого проживання, і якісного харчування, і буфету прямо в спорткомплексі, і наявності достатньої кількості роздягалень, і можливості розминатись у окремому спортзалі, і озвучення змагань, і короткі, але урочисті відкриття і закриття змагань із участю керівників району.

     Змагання відбулися за фінансової та організаційної підтримки управління молоді та спорту облдержадміністрації (начальник управління Юрій Семченко), Головного управління Національної поліції у Херсонській області (начальник ГУ полковник поліції Артур Мєріков), обласної федерації футболу (голова федерації В’ячеслав Богун) та обласної організації ВФСТ «Колос» АПК України (голова В’ячеслав Роль), також районних державних адміністрацій, їх структурних підрозділів з питань фізичної культури і спорту, районних і міських рад.

     І на закінчення футзального сезону обласною організацією ВФСТ «Колос» АПК України спільно з дитячо-юнацькою футбольною лігою в області були проведені зональні змагання першості Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» з футзалу серед команд дівчат (у 3-х вікових категоріях) і юнаків (4-х вікових категоріях). Паво участі у фінальних змаганнях, які відбулися у квітні - травні 2016 року на Київщині та Франківщині,  здобули 5 команд з Херсонщини.

     А у фінальних змаганнях дві наших команди стали бронзовими призерами першості ВФСТ «Колос» АПК України. Це команда дівчат 2002 року народження «Таврія»  м. Нова Каховка (Новокаховська ДЮСШ «Таврія», директор ДЮСШ Валерій Дружинін, тренер Андрій Ківнюк) та команда юнаків 2003/2004 років народження «Славія» Бериславський район (Бериславська районна КДЮСШ ім. В.К.Сергеєва, директор ДЮСШ Юрій Сорочинський, тренер Володимир Біжко).

     Ще йшли запеклі футзальні баталії в ХОДЮФЛ, а на початку квітня розпочалася ІІ (весняна) частина змагань з футболу Ліги сезону 2015/2016 років, яка в основному завершилася на початку червня, а один чемпіонат був завершений у вересні.

     Були проведені 7 змагань з футболу серед учнів позашкільних Закладів та вихованців Клубів, а саме:

 

  • чемпіонат області серед команд дівчат 1999/2001 років народження у 4 тури (3 з’їзних (вересень, жовтень, квітень) і 1 плей-офф (травень), узяло участь 8 команд, більше 120 футболісток;

 

  • чемпіонат області серед команд дівчат 2002/2006 років народження у 4 з’їзних тури (вересень, жовтень, квітень, травень), узяло участь 9 команд, близько 130 футболісток;

 

  • чемпіонати області серед команд юнаків 2000/2001 та 2002/2003 років народження класів «А» і «Б» у два кола з роз’їздами (28 команд, біля 550 учасників) – вересень - листопад, квітень - червень;

 

  •  відкритий обласний турнір серед команд юнаків 2006 року народження, пам’яті загиблих в АТО героям Херсонщині, за коловою системою у одне коло в                              м. Скадовськ (9 команд, 120 учасників) - квітень;

 

  • чемпіонат області серед команд юнаків 2005/2006 років народження за коловою системою у два кола у 18 з’їзних тура (травень - червень, серпень - вересень) в          м. Гола Пристань (9 команд, 125 учасників);

 

  • чемпіонат області серед сільських команд юнаків 2005/2006 років народження в              м. Берислав у одноколовому з’їзному турі (6 команд, 90 учасників) - червень.

     Усього узяли участь 69 команд (1135 учасників) з 26 позашкільних навчальних закладів спортивного профілю та дитячо-юнацьких футбольних громадських об’єднань.

     Найкраще у футбольних змаганнях сезону 2005/206 років виступила команди СДЮСШОР з футболу «Кристал» (директор Анатолій Жосан), у якої 3 командних «золота», у Бериславської районної КДЮСШ ім. В.К.Сергеєва (директор Юрій Сорочинський – 2 командних чемпіонства, у Каховської районної ДЮСШ «Колос» (директор Олексій Гурнаков) та комплексної ДЮСШ управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації (директор Віктор Бербенцев) – по одному золоту.

     Змагання відбулися за фінансової та організаційної підтримки управління молоді та спорту облдержадміністрації (начальник управління Юрій Семченко), обласної федерації футболу (голова федерації В’ячеслав Богун) та обласної організації ВФСТ «Колос» АПК України (голова В’ячеслав Роль), також районних державних адміністрацій, їх структурних підрозділів з питань фізичної культури і спорту, районних і міських рад.

     А найкращий результат у сезоні здобула команда 2003 року народження «Славія» Бериславської ЗОШ №3 (тренери Юрій Сорочинський і Володимир Біжко), яка на славній «Львів Арені» здобула срібні медалі у фінальних змаганнях Всеукраїнського Кубку націй Данон («Шкіряний м’яч»).

     Цей успіх можуть розділити і ті, хто фінансово та організаційно допомагав команді здобути важливий результат – це обласна державна адміністрація (голова Андрій Гордєєв), обласна федерація футболу (голова В’ячеслав Богун), Бериславська районна рада (голова Володимир Коновалов), відділ освіти, молоді та спорту Бериславської райдержадміністрації (начальник Наталія Стаднік), Бериславська районна КДЮСШ ім. В.К.Сергеєва (директор Юрій Сорочинський). 

     Липень це місяць традиційного проведення Всеукраїнських змагань з футболу серед сільських дитячо-юнацьких команд на Кубок «Золотий колос України».

     Для команд Херсонщини він був не найкращим і плані масовості, і плані результатів. Але навіть в неурожайний рік у нас біло 2 бронзи.

     Треті місця вибороли команда юнаків 2003 року народження  «Темп-Преображенка» Чаплинський район (тренери Володимир Породзінський і Віталій Віжічанін) та 2004 року народження «Гопри» місто Гола Пристань (тренери Олександр Бурковський та Костянти н Панін).

     В серпні відбулися загальні збори громадської спілки «Херсонська обласна дитячо-юнацька футбольна ліга», на яких були розглянуті підсумки спортивного сезону 2015/20106 років і відбулося нагородження лауреатів спортивного сезону ХОДЮФЛ.

     Визнані лауреатами спортивного сезону 2015/2016 років ХОДЮФЛ і нагороджені пам’ятними призами та дипломами управління молоді та спорту облдержадміністрації у номінаціях:

  1. Кращі Заклади/Клуби області з участі у дитячо-юнацьких футбольних і футзальних змаганнях ХОДЮФЛ сезону 2015/2016 років:
  • Бериславська районна КДЮСШ імені В.К.Сергеєва (директор ДЮСШ Юрій Сорочинський);
  • Комплексна ДЮСШ управління молоді та спорту облдержадміністрації (директор Віктор Бербенцев);
  • Херсонська СДЮСШОР з футболу «Кристал» (директор Анатолій Жосан);
  • Каховська районна ДЮСШ «Колос» (директор Олексій Гурнаков).
  1. Кращі райони/міста обласного значення з участі у дитячо-юнацьких футбольних і футзальних змаганнях ХОДЮФЛ, інших дитячо-юнацьких змаганнях з футзалу і футболу сезону 2015/2016 року:
  • Бериславський район (начальник відділу освіти, молоді та спорту Бериславської райдержадміністрації Наталія Стаднік);
  • Цюрупинський район (начальник сектору у справах сім’ї, молоді та спорту Цюруписнької райдержадміністрації Василь Альохін);
  • Скадовський район (начальник відділу культури і туризму Скадовської райдержадміністрації Ольга Миронець);
  • Каховський район (виконуюча обов’язки начальник відділу освіти, молоді та спорту Каховської райдержадміністрації Жанна Василенко);
  • місто Нова Каховка (начальник відділу у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Новокаховської міської ради  Наталія Таран).
  1. Кращі Заклади/Клуби області у клубній першості чемпіонатів області з футболу сезону 2015/2016 років серед команд юнаків 2000/2001 та 2002/2003 років народження
  2. клас «А»:
  • І місце – Комплексна ДЮСШ управління молоді та спорту облдержадміністрації (директор Віктор Бербенцев);
  • ІІ місце – Херсонська СДЮСШОР з футболу «Кристал» (директор Анатолій Жосан);
  • ІІІ місце – ДЮСШ Цюрупинської районної ради (виконуюча обов’язки директора Наталія Осмоловська);

клас «Б»:

  • І місце – Новотроїцький спортивний клуб «Аматор» (голова Клубу Енвер Рискін);
  • ІІ місце – Каховська районна ДЮСШ «Колос» (директор ДЮСШ Олексій Гурнаков);
  • ІІІ місце – дитячо-юнацький футбольний клуб «Темп» села Преображенка Чаплинського району (голова Клубу Віталій Віжічанін).

     Визнані лауреатами спортивного сезону 2015/2016 років ХОДЮФЛ і нагороджені пам’ятними цінними призами та дипломами обласної федерації футболу у номінаціях:

  • кращий тренер команд дівчат – Євген Авраменко (Бериславська районна КДЮСШ імені В.К.Сергеєва);
  • кращий тренер команд юнаків – Валерій Бобрусь (Херсонська СДЮСШОР з футболу «Кристал»).

     Визнані лауреатом спортивного сезону 2015/2016 років ХОДЮФЛ і нагороджені пам’ятним призом, грошовою премією та грамотою обласної організації ВФСТ «Колос» АПК України у номінації краща сільська команда з участі у дитячо-юнацьких футбольних і футзальних змаганнях ХОДЮФЛ сезону 2015/2016 року:

  • команди дівчат та юнаків «Скіф» Нижньосірогозький район (Нижньосірогозька ДЮСШ, директор Ігор Гладун).

     А у вересні стартував новий спортивний сезон ХОДЮФЛ – 2016/2017 років.

     Розпочато проведення наступних регулярних змагань:

  • чемпіонат області серед команд дівчат 1999/2001 років народження у 2 з’їзних тури (вересень, травень), бере участь 6 команд, біля 100 футболісток;
  • чемпіонат області серед команд дівчат 2002/2003 років народження у 4 з’їзних тури (вересень, жовтень, квітень, травень), бере участь 7 команд, біля 120 футболісток;
  • чемпіонат області серед команд дівчат 2004/2005 років народження у 4 з’їзних тури (вересень, жовтень, квітень, травень), бере участь 6 команд, біля 90 футболісток;
  • чемпіонати області серед команд юнаків 2001/2002 та 2003/2004 років народження класів «А» і «Б» у два кола з роз’їздами (бере участь 31 команда, біля 600 учасників) – вересень - листопад, квітень - червень;
  •  чемпіонат області серед команд юнаків 2005/2006 років народження за коловою системою у два кола у 10 з’їзних турів (вересень - жовтень, квітень - травень) в          мм. Каховка, Берислав, Цюрупинськ, Гола Пристань бере участь 21 команда, більше 300 учасників).

     Усього бере участь у футбольних змаганнях ХОДЮФЛ сезону 2019/2017 років 71 команда (біля 1300 учасників) з 29 Закладів і Клубів області.

     А у вересні та жовтні до вихованців ХОДЮФЛ прийшли найвагоміші успіхи за усю історію ХОДЮФЛ, та й не тільки.

     Збірна команда області «Колос» дівчат 2002/2003 років народження стала у вересні у прекрасному місті Скадовськ срібною призеркою чемпіонату України з футболу серед команд дівчат WU-14 Першої ліги, а у жовтні у славному місті Тернопіль здобула чемпіонство у аналогічних змаганнях Вищої Ліги.

     Срібними призерками Першої ліги стали юні футболістки Ображий Вероніка, Шульженко Анастасія, Полівода Ангеліна, Каверзіна Анна, Півовар Владислава, Горлач Катерина, Курілова Юлія, Ватуля Ілона, Михайленко Крістіна, Музика Ольга, Калініченко Яна, Ткаченко Валерія, Мацюк Юлія, Дмитрик Ірина, Чикан Юлія, Хижко Вікторія, Келюшик Дар’я.

     Тренери команди Олексій Гурнаков, Сергій Зібницький, Сергій Юдін, керівник команди В’ячеслав Роль.

     Чемпіонками України з футболу серед команд дівчат 2002/2003 рр.н. (WU-14) Вищої ліги сезону 2016 року стали юні колосовки Херсонщини Юлія Курілова, Яна Калініченко, Валерія Ткаченко, Юлія Мацюк, Дар’я Келюшик, Ілона Ватуля, Крістіна Михайленко, Ольга Музика, Єлизавета Кузнецова, Альона Феєр, Вероніка Ображий, Анастасія Шульженко, Ангеліна Полівода, Анна Каверзіна, Владислава Півовар, Катерина Горлач.

     Чемпіонок готував до змагань тренерський штаб команди у складі Наталії Ігнатович, Олексія Гурнакова, Сергія Зібницького, Сергія Юдіна, Андрія Ківнюка та В’ячеслава Роля.

     Дівчата представляють  Каховську районну ДЮСШ «Колос», ДЮСШ «Золота нива» Цюрупинської районної ради та Бериславську районну КДЮСШ ім. В.К.Сергеєва.

Прес-служба ХОДЮФЛ

на знімку: "бронзові" "Колоски" ФК "Гопри"

на знімку: фінал Чемпіонату України серед дівчат U-14

на знімку: фінал Чемпіонату області серед юнаків класу "А"

Просмотров: 664 | Добавил: Лесничий | Теги: ХОДЮФЛ | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Январь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів

Погода

Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • База знаний uCoz

  • Copyright MyCorp © 2024

    Использование материалов genicheskrff.at.ua разрешается при условии ссылки (для интернет-изданий — гиперссылки) на genicheskrff.at.ua