Пятница, 26.04.2024, 18:38
ФУТБОЛ ХЕРСОНЩИНИ
 
Поділитися

Меню сайту

Афіша

Вища ліга
Детальніше

Перша ліга
Детальніше

Ліга легенд

І

О

1

"Хлібороб"

12

36

2

"Енергія"

12

25

3

"Каховка"

12

24

4

"Асканійське"

12

15

5

"Фортуна"

12

12

6

"Тарпан"

12

11

7

"Азовець"

12

1

 

Детальніше

Міні-чат
200

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Рейтинг
Херсонский ТОП

Наші гості

Главная » 2015 » Апрель » 1 » ХОДЮФЛ. Підсумки футзального сезону
08:07
ХОДЮФЛ. Підсумки футзального сезону

     Два тижні тому закінчився футзальний сезон 2014/2015 років в обласній дитячо-юнацькій футбольній лізі. Прийшов час підбивати перші підсумки.

     Були проведені 5 змагань з футзалу серед учнів позашкільних навчальних закладів спортивного профілю;

  • чемпіонат області серед команд дівчат 1997/2000 років народження у 3 тури (осінній (листопад), зимовий (січень) і весняний (березень), узяло участь 9 команд, біля 100 футзалісток;
  • кубок області серед команд юнаків 1997/1998 у 2 етапи (І – відбірковий груповий (січень), ІІ – фінальний (лютий), узяло участь 17 команд, біля 200 футзалістів;
  • чемпіонати області серед команд юнаків 1999/2000, 2001/2002 та 2003/2004 років народження у 3 етапи (І – відбірковий груповий (грудень), ІІ – півфінальний (січень), ІІІ – фінальний (лютий-березень), узяло участь 103 команди (30, 38, 35), понад 1200 юних футзалістів.

     Всього у всіх змаганнях узяли участь 1525 юних футзалістів з 31 позашкільного навчального закладу спортивного профілю (1 – СДЮСШОР, 27 ДЮСШ, 3 ДЮКФП, 2 ДЮФК). Це практично усі заклади області, що культивують футбол і які є колективними членами обласної дитячо-юнацької футбольної ліги, крім двох ДЮСШ – Горностаївської і Верхньорогачицької, які не взяли участі у жодному змаганні.

     Найбільше команд представили місто Херсон – 25 з 5 закладів, Бериславський район – 12 команд з 2 закладів, Каховський район – 9 з 2 закладів, а також Херсонська обласна КДЮСШ «Колос» (директор Володимир Маломуж) – 11 команд, Бериславська районна КДЮСШ ім. В.К.Сергеєва (директор Юрій Сорочинський) – 9 команд, Херсонська СДЮСШОР з футболу «Кристал» (директор Анатолій Жосан) – 8 команд.

     Командні призи здобували представники 9 закладів, а саме Бериславська районна КДЮСШ ім. В.К.Сергеєва (директор Юрій Сорочинський) – 5 (3 срібла, 2 бронзи), Херсонська СДЮСШОР з футболу «Кристал» (директор Анатолій Жосан) – 2 (2 золота), КДЮСШ управління молоді та спорту облдержадміністрації (директор Олена Любовецька) – 2 (золото і бронза), по 1 – Каховська районна ДЮСШ «Колос» (директор Олексій Гурнаков) – золото, Херсонська міська ДЮСШ №3 (директор Микола Сакович) – золото, ДЮСШ Новокаховської міської ради (директор Петро Бойко) – срібло, Скадовська районна КДЮСШ (директор Віктор Кравець) – бронза, ДЮСШ Скадовського району  обласної організації ФСТ «Спартак» (директор Олег Костішин) – бронза, ФК «Гопри» м. Гола Пристань (голова футбольного клуба Олександр Бурковський) – бронза.

     Змагання відбулися за фінансової та організаційної підтримки управління молоді та спорту облдержадміністрації (начальник управління Юрій Семченко), обласної федерації футболу (голова федерації В’ячеслав Богун) та обласної організації ВФСТ «Колос» АПК України, також районних державних адміністрацій, їх структурних підрозділів з питань фізичної культури і спорту, районних і міських рад.

     Значний вклад у фінансування команд для участі у футзальних змаганнях Ліги внесли і батьків учасників: у окремих випадках доля фінансової батьківської підтримки сягала 100%.  Це звичайно добре, по європейські, але багато батьків, у основному із сільської місцевості, просто не мають можливості фінансово підтримати поїздки своїх дітей на змагання. Було би ще краще аби у них були і європейські заробітки. А є й такі, що вважають спортивну пристрасть свого сина чи дочки дитячою забавкою, не вартою особливої уваги, по принципу «Сім років мак не родив – голоду не було», головне навчання в школі і допомога по господарству. До речі і серед керівників органів державної влади та місцевого самоврядування, установ, закладів та організацій багато прихильників цієї народної мудрості у спотвореному трактуванні.

     На високому рівні була організована підготовка спортспоруд до проведення змагань та самі змагання завдяки закладам, на базі яких проводилися змагання, а саме Генічеської районної ДЮСШ (директор Едуард Годес), Голопристанського міського центру «Спорт для всіх» (директор Олександр Бурковський), ДЮСШ Каховської міської ради (директор Віктор Чухрай), ДЮСШ Новокаховської міської ради (директор Петро Бойко), Скадовської районної КДЮСШ (директор Віктор Кравець), КДЮСШ управління молоді та спорту облдержадміністрації (директор Олена Любовецька), ДЮКФП №5 Херсонської міської ради (директор Галина Кислова).

     У цьому плані слід окремо виокремити вклад колективу Бериславської районної КДЮСШ ім. В.К.Сергеєва та її директора Юрія Сорочинського, які робили все можливе, і неможливе, щоб змагання з футзалу Ліги в їхньому спорткомплексі «Юність», а їх було проведено в Бериславі протягом сезону 15 (у різних вікових і гендерних категоріях, на всіх етапах), були святом для дітей. І тому і діти, і тренери, і організатори із задоволенням їхали в Берислав, бо знали, що їх там щиро чекають і приймуть на належному рівні. Це стосується і ігрового залу у відмінному стані, і інформаційного висвітлення змагань, і дешевого проживання, і якісного харчування, і буфету прямо в спорткомплексі, і наявності достатньої кількості роздягалень, і можливості розминатись у окремому спортзалі, і озвучення змагання, і короткі, але урочисті відкриття і закриття змагань із участю керівників району.

     Виконком Ліги висловлює слова щирої вдячності усім вищезазначеним установам, закладам, організаціям та їх керівникам за співпрацю у проведенні футзального сезону обласної дитячо-юнацької футбольної ліги.

     У другій декаді квітня Ліга розпочинає другу (весняну) частину змагань з футболу серед команд дівчат та юнаків. Першими вийдуть на футбольні поля команди юнаків 2001/2002 років народження, учасники чемпіонату області класу Б.

В.А.Роль,

Голова обласної організації

ВФСТ «Колос» АПК України,

Виконавчий директор ХОДЮФЛ.

     Фотоматеріали змагань див. у розділі "Фотогалерея".

Просмотров: 707 | Добавил: Лесничий | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Апрель 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів

Погода

Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • База знаний uCoz

  • Copyright MyCorp © 2024

    Использование материалов genicheskrff.at.ua разрешается при условии ссылки (для интернет-изданий — гиперссылки) на genicheskrff.at.ua