Пятница, 26.04.2024, 11:30
ФУТБОЛ ХЕРСОНЩИНИ
 
Поділитися

Меню сайту

Афіша

Вища ліга
Детальніше

Перша ліга
Детальніше

Ліга легенд

І

О

1

"Хлібороб"

12

36

2

"Енергія"

12

25

3

"Каховка"

12

24

4

"Асканійське"

12

15

5

"Фортуна"

12

12

6

"Тарпан"

12

11

7

"Азовець"

12

1

 

Детальніше

Міні-чат
200

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Рейтинг
Херсонский ТОП

Наші гості

Главная » 2015 » Август » 19 » "Колосу" - 65 років! (фото)
09:28
"Колосу" - 65 років! (фото)

     19 серпня 2015, у день Преображення Господнього, виповнюється 65 років з дня утворення Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» агропромислового комплексу України.

     ВФСТ «Колос» АПК України стало правоприємником добровільного сільського спортивного товариства «Колгоспник», яке було створене з метою розвитку фізичної культури серед колгоспників та підвищення спортивної майстерності сільських фізкультурників відповідно до постанови Ради Міністрів Української РСР і Центрального комітету КП(б) України від 19 серпня 1950 року № 2561.

     В 1960 році до товариства приєдналися колективи фізкультури радгоспів, споживчої кооперації, «Сільгосптехніки», «Міжколгоспбуду», сільськогосподарських технікумів тощо, а з 1968 року воно стало носити назву ДСТ «Колос».

     У жовтні 1950 року, на обласній установчій конференції утворено Херсонську обласну раду добровільного сільського спортивного товариства «Колгоспник». Очолив його Микола Мелиховський., у подальшому організацією керували Федір Косьяненко, Микола Володін (14 років), Віктор Солопов, Олександр Голованов (19 років), Микола Дробиш, Віктор Бербенцев.

     Через декілька років «Колгоспник», а з 1969 року «Колос», став наймасовішою спортивною організацією Херсонщини. Практично у всіх колгоспах, радгоспах, сільгосппідприємствах, сільгосптехнікумах  утворилися колективи фізкультури. Розгорнулося масове будівництво найпростіших спортспоруд, а 70-х – 80-х роках взялися до великих спортивних комплексів. Такі новобудови з’явилися у Білозерці, Великій Олександрівці, Генічеську, Горностаївці, Каховці, Новій Каховці, Каланчаку, Новотроїцькому, Цюрупинську, в селах Осокорівка Нововоронцовського району, Новомиколаївка Садовського району, Чорнобаївка Білозерського району, Станіслав Білозерського району, Веселе Бериславського району.

     У 70 - і - 80 - і роки минулого сторіччя колосовці Херсонщини на повен голос заявили про себе  не тільки на республіканському, а й на всесоюзному рівні. Приміром, веслувальними на байдарці брати Віктор і Гліб Піркли неодноразово ставали чемпіонами та призерами УРСР та СРСР, входили до збірної команди Радянського Союзу. Легкоатлети І.Кабанов та В.Сумароков успішно виступали на чемпіонатах республіки.

     Херсонщина відзначалася успішним проведенням спортивно - масових заходів серед сільських фізкультурників та спортсменів. На високому організаційному рівні, з ентузіазмом та великим задоволенням змагалися сільські трударі та їх діти в Бериславському, Білозерському, Генічеському, Каховському, Новотроїцькому, Садовському, Цюрупинському районах, Новій Каховці. Розігрувалися першості і кубки з футболу, волейболу, веслування на байдарках і каное, важкої і легкої атлетики, настільного тенісу, шахів, шашок, гирьового спорту тощо.

     На сьогоднішній день Херсонська обласна організація фізкультурно-спортивного товариства «Колос» агропромислового комплексу України об’єднує 18 районних і 2 міських організації.

     У організації діють 3 спортивних школи: Херсонська обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву  з вільної боротьби «Колос», Херсонська обласна комплексна ДЮСШ «Колос», Каховська районна ДЮСШ «Колос.

     За останні 25 років ще яскравіше виявила себе талановита сільська молодь. Тренерами-викладачами спортивних шкіл підготовлено 2 Заслужених майстри спорту України, 17 майстрів спорту України міжнародного класу, 135 майстрів спорту України,   591 кандидатів в майстри спорту,   понад 1500 першорозрядників, більше 20 тисяч спортсменів масових розрядів.

     Представники Херсонського «Колосу» були учасниками останніх чотирьох Олімпіад поспіль.

     Лідером у спортивній роботі є Херсонська обласна СДЮСШОР з вільної боротьби «Колос» (директор Анатолій Баіров).

     Чемпіонами і призерами світових та європейських юнацьких та молодіжних  чемпіонатів з вільної боротьби ставали вихованці школи Анатолій Яценко, Олександр Лук’яненко, Анзор Апшев, Євген Сиротін, Андрій Денисов, Володимир Веремєйчук, Олег Ітаєв, Максим Кержковський, Анна Фафенроут, Олександр Дерієнко,  Арсен Едігаров, Мурадін Кушхов, Нарік Будагян, Ельдар Асанов, Іван Іщенко, Анзор Темботов, Олена Комарова, Євген Духін, Петро Райчев.

     В 1997 році Ельдар Асанов став срібним призером чемпіонату світу, а в 1999 році разом з Анзором Темботовим вибороли також срібні нагороди на командному чемпіонаті світу.

     Вихованка цієї школи Олена Кремзер протягом 4 останніх років двічі ставала чемпіонкою світу серед дівчат і один раз срібною призеркою, два рази чемпіонкою Європи і двічі срібною призеркою чемпіонатів Європи серед дівчат. У  минулому році Олена стала бронзовою призеркою ІІ Юнацьких Олімпійських ігор у Нанкіні (Китай). А в цьому році Олена стала срібною призеркою молодіжного чемпіонату світу.

     Такі результати стали можливими завдяки звитяжній і творчій праці дирекції та тренерсько-викладацького складу школи, а саме спортивної династії Баірових – Анатолія Рустемовича  та його синів Максима і Дениса, а також Мукумши Алірізаєва, Андрія Мєшкова, Андрія Мірошниченка, Віктора Зоріна, Заслужених тренерів України Володимира Євонова, Костянтина Геги,. 

     Значну допомогу в роботі по підготовці спортивного резерву та спорту вищих досягнень організація отримала від створеної в 2001 році на навчально-спортивній базі «Скадовськ» товариства «Колос» філії Херсонського вищого училища фізичної культури.

     Філія, завдяки звитяжній праці Заслуженого тренера України Павла Пастуха та його бойового помічника та дружини Галини, підготовила за 14 років для «Колоса» 15  майстрів спорту та 3 майстрів спорту міжнародного класу з важкої атлетики.

     У 2013 році вихованки подружжя Ганна Козенко стала срібною призеркою чемпіонату Європи, а Надія Чібісова – бронзовою призеркою чемпіонату світу серед юніорок.

     Великі сподівання «Колос» покладає і на легкоатлетку Ірину Новожилову з Нової Каховки, яка була учасницею минулих Олімпіад у Пекіні та Лондоні і яку тренують сини покійного Піскунова Юрія Олександровича – Владислав і Едуард. Сам Владислав був учасником двох Олімпійських Ігор – в Сіднеї та Афінах.

     У минулому році наймолодший з династії Піскунових – Гліб, вихованець  Херсонської обласної КДЮСШ «Колос» (директор Володимир Маломуж), став чемпіоном ІІ Юнацьких Олімпійських ігор у Нанкіні (Китай), а цьому році став чемпіоном світу серед юнаків.

     Прогресує в організації і такий складний і престижний вид спорту як бокс завдяки наполегливій праці херсонців Сергія Сазонова і Дмитра Дзядевича, цюрупінчан Анатолія Тюріна та Володимира Скибінського.

     Тільки позитивним можна назвати розвиток футболу в Каховській районній ДЮСШ «Колос» (директор Олексій Гурнаков), дівочі команди якої також неодноразово ставала переможцями і призерами Всеукраїнських змагань з футболу ВФСТ «Колос» АПК України. Олексій Гурнаков також вивів у чемпіони свого сина Андрія, майстра спорту міжнародного класу з пауерліфтінгу, члена параолімпійської збірної України, переможця і призера багатьох світових, європейських і Всеукраїнських змагань, у тому числі і серед здорових спортсменів.

     З результатів у юнацькому футболі треба відзначити тренера Володимира Маляренка  з ОКДЮСШ «Колос», який у цьому році відзначив 60-річний ювілей і який зі своєю командою «Майстер-С» за підтримки генерального спонсора з однойменної фірми і особисто її директора Юрія Сергієнка п’ять раз ставали призерами юнацькі змагання Центральної ради «Колос» на кубок «Золотий колос України», а також вигравали Всеукраїнські змагання на призи клуба «Шкіряний м’яч».

     Значний вклад у колосовські успіхи на ниві спорту вносять і ДЮСШ, які не підпорядковані і не засновані товариством «Колос». Так неодноразово були переможцями і призерами Всеукраїнських змагань з футболу і футзалу вихованці Бериславської районної КДЮСШ ім. В.К.Сергеєва (директор Юрій Сорочинський). В цьому закладі футбол став провідним видом спорту і команди закладу завойовують безліч нагород обласних змагань, особливо у футзалі і він став маяком для сільських юнацьких футбольних команд. Бериславський спорткомплекс «Юність» став неофіційним центром юнацького футзалу області.

     В селах Подо - Калинівка і Ювілейне Цюрупинського району успішно працюють з юними футболістками тренери ДЮСШ «Золота нива» районної ради Сергій Юдін та Сергій Зібницький за організаційної та фінансової підтримки директора цієї спортшколи Анатолія Діденка. Команди ДЮСШ неодноразово ставала переможцем і призером Всеукраїнських змагань з футболу ВФСТ «Колос» АПК України.

     Щорічно команди Херсонщини беруть активну участь у фінальних змаганнях Всеукраїнських літніх сільських спортивних ігор.

     Справжнім футбольним святом для юних сільських футболістів України є щорічне проведення протягом майже 20 років поспіль у місті Скадовську на однойменній навчально-спортивній базі ВФСТ «Колос» АПК України фінальної частини Всеукраїнських змагань на кубок «Золотий колосок України», яке проводить Центральна рада ВФСТ «Колос» АПК України за організаційної підтримки Херсонської обласної організації ВФСТ «Колос» АПК України. До того наша обласна організація 5 разів вигравала ці змагання у загальнокомандній першості, а число команд області, що перемагали на цих змаганнях наближається до півсотні.

     Найвагомішим успіхом дитячо-юнацького спорту обласної організації фахівці називають яскраву перемогу херсонців в загальнокомандному комплексному заліку у фінальній частині Всеукраїнських сільських дитячо-юнацьких спортивних ігор в 1997 році з 10 видів спорту.

     У 2009 році збірна команда сільських спортсменів Херсонщини повторила успіх 1997 року і стала переможницею Всеукраїнських літніх сільських юнацьких і молодіжних спортивних ігор у загальнокомандному заліку з 14 видів спорту.

     І у 2013 році обласна організація ВФСТ «Колос» АПК України стала переможцем Всеукраїнських змагань серед сільських школярів під девізом «Хто ти, майбутній олімпієць?» з 9 видів спорту.

     Херсонська обласна організація Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» агропромислового комплексу України щиро і сердечно вітає з ювілеєм усю колосовську спільноту області – фізкультурників, спортсменів, тренерів, фахівців, керівників, організаторів, громадських активістів, меценатів, спонсорів, уболівальників, палких прихильників спорту.

     Усім богатирського здоров’я, спортивного довголіття, гарного настрою, сімейного благополуччя, мирного неба, матеріальних статків, перемог у житті і спорті.

В.А.Роль,

Голова обласної організації

ВФСТ «Колос» АПК України 

     "Футбол Херсонщини" приєднується до привітань та бажає всім "колосовцям" успіхів у житті та спорті, міцного здоров’я та всього найкращого!

                             

на знімку: в атаці - херсонські "колосовці". Фото В. Роля

                                   

на знімку: "Таврія-Осокори" - чемпіон! Фото В. Роля       

Просмотров: 860 | Добавил: Лесничий | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Август 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів

Погода

Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • База знаний uCoz

  • Copyright MyCorp © 2024

    Использование материалов genicheskrff.at.ua разрешается при условии ссылки (для интернет-изданий — гиперссылки) на genicheskrff.at.ua