Пятница, 29.03.2024, 07:42
ФУТБОЛ ХЕРСОНЩИНИ
 
Поділитися

Меню сайту

Афіша

Вища ліга
Детальніше

Перша ліга
Детальніше

Ліга легенд

І

О

1

"Хлібороб"

12

36

2

"Енергія"

12

25

3

"Каховка"

12

24

4

"Асканійське"

12

15

5

"Фортуна"

12

12

6

"Тарпан"

12

11

7

"Азовець"

12

1

 

Детальніше

Міні-чат
200

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Рейтинг
Херсонский ТОП

Наші гості

Главная » 2021 » Март » 16 » Кому потрібен "лімітований" Кубок федерації футболу АР Крим?
16:16
Кому потрібен "лімітований" Кубок федерації футболу АР Крим?

     Без перебільшення можна сказати, що весняний турнір «Відкритий кубок Асоціації футболу АР Крим і м. Севастополя», яким вже п’ятий рік поспіль відкривається футбольний сезон на Херсонщині, втрачає свою популярність.

     Перші два роки від за­снування організацією його проведення опікувалися безпосередньо відповідальні працівники Федерації футболу України (нині Українська асоціація футболу). Вони приїздили з Києва з друкованою рекламною продукцією, складали чіткий графік проведення матчів, проводили прес-конференції, зустрічалися з журналістами, вже не кажучи про проведення урочистих відкриттів та закриттів змагань тощо. І боротьбу за почесний трофей вели кращі команди Херсонщини — професійні й аматорські — і представниця тимчасово окупованого півострова сімферопольська «Таврія».

     А якими безкомпромісними, інтригуючими були матчі за кубок! Почасти результати були непередбачуваними. Саме такими, якими мають бути кубкові поєдинки. Пригадати хоча б зустріч горностаївського «Миру» і херсонського «Кристала». До останньої хвилини не припинялася спортивна боротьба на полі, тримаючи у напруженні уболівальників і тренерів. Як результат — саме ці команди по два рази ставали переможцями турніру.

     Але відтоді, як українська футбольна влада, а разом з нею і керівництво Асо­ціації футболу АР Крим і Севастополя самоусунулися від цього турніру і віддали його організацію та проведення на поталу функ­ціонерам Херсонської обласної асоціації футболу, практично і почався спад популярності цього турніру. Першим, здається, зрозумів хитросплетіння нових організаторів, підкріплені низьким за професійним рівнем, але надмірними за упередженістю діями суддів, президент ФК «Мир» Іван Доценко. Бо вже тоді, під час третього за ліком турніру він сказав категорично: «Наша команда у цьому спектаклі більше участі не братиме!».

     А далі — більше. Замість того, щоб залучати до участі у змаганнях якомога більше команд не лише з Херсонщини, а й з сусідніх Миколаївської та Запорізької, зокрема, областей, виконавчий директор обласної асоціації футболу Олексій Кручер став обмежувати їх кількість. Скоріше за все, це сталося не лише через невміння організувати справу, а й через упереджене ставлення до команд з нашої області.

     Скажімо, футбольна команда «Хлібороб» із Нижніх Торгаїв — один з найсильніших аматорських колективів Херсонщини — вже другий рік поспіль не може взяти участі у згаданому турнірі. Чому? Не тому, що команда слабка, ні. Той же пан Кручер дав вичерпну відповідь: мовляв, от якби було 6 команд, то можна було б утворити дві групи по три у кожній, а коли 5 — то ні те ні се…

     Тільки, думається, що керують паном Кручером особиста образа і прагнення помститися команді і його тренеру за те, що вони беруть участь у найрізноманітніших змаганнях: у першості області серед команд першої ліги, за кубки Ліги Приазов’я і газети «Новий день». Ба, навіть у чемпіонаті сусідньої Миколаївської області серед аматорських команд. А що робити, коли на Херсонщині такі змагання під егідою обласної асоціації взагалі не проводяться. Навіть широко розрекламований нею ж турнір на кубок пам’яті спортивного журналіста Олександра Крупіци і той минулого року не проводився.

     Але повернемося до нинішнього турніру за кубок Асоціації футболу АР Крим та м. Севастополя. Як і торік, взяти участь у ньому «Хліборобу» виконавчий директор Олексій Кручер знову відмовив. Як і торік, беруть у ньому участь 4 команди: друголігові сімферопольська «Таврія» і новокаховська «Енергія», ДЮСШ «Херсон» та поспіхом зібраний СК «Каховка». Цілком зрозуміло, що справжньої конкуренції та й інтриги на турнірі на футбольному полі «Дніпро» у Новій Каховці не було. Володар кубка-2021 визначився вже у першому матчі між командами «Енергія» і «Таврія». У цікавому, щедрому на голи поєдинку перемогу здобула «Таврія» — 6:4. У подальшому йшло заочне змагання між цими клубами: хто більше заб’є голів юнацькій та непідготовленій аматорській команді. Тож користі професійні команди у так званих спарингах практично не отримали. І з цим погодилися і їхні головні тренери.

     На цьому можна було б поставити крапку. Але розповідь буде неповною, якщо не згадати про організацію турніру. На його відкриття не приїхали ні керівники УАФ, ні АФ Крим та м. Севастополя. А керував ( а вірніше, панував) на ньому один Олексій Кручер. Тому й маємо те, що маємо. Головне, як бачимо, галочку поставити…

Анатолій ЖУПИНА, "Новий день"

Просмотров: 265 | Добавил: Лесничий | Теги: Кубок Федерації футболу АР Крим | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Март 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів

Погода

Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • База знаний uCoz

  • Copyright MyCorp © 2024

    Использование материалов genicheskrff.at.ua разрешается при условии ссылки (для интернет-изданий — гиперссылки) на genicheskrff.at.ua