Четверг, 28.03.2024, 21:08
ФУТБОЛ ХЕРСОНЩИНИ
 
Поділитися

Меню сайту

Афіша

Вища ліга
Детальніше

Перша ліга
Детальніше

Ліга легенд

І

О

1

"Хлібороб"

12

36

2

"Енергія"

12

25

3

"Каховка"

12

24

4

"Асканійське"

12

15

5

"Фортуна"

12

12

6

"Тарпан"

12

11

7

"Азовець"

12

1

 

Детальніше

Міні-чат
200

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Рейтинг
Херсонский ТОП

Наші гості

Главная » 2019 » Июнь » 7 » Олег Федорчук: "Підготовку до нового чемпіонату розпочнемо 24 червня"
22:03
Олег Федорчук: "Підготовку до нового чемпіонату розпочнемо 24 червня"

     Завершився чемпіонат України з футболу в другій лізі. У групі «Б» виступали чотири команди, що базуються на Херсонщині. Пропонуємо читачам підсумки виступу новокаховської «Енергії»,  що вважається «народною» командою.

     У першій частині чемпіонату, яка проходила влітку та восени минулого року, новокаховчани потрапили в скруту. Через травми випало кілька провідних гравців, що складали атакуючу ланку. Тож енергетики не змогли набрати таку кількість очок, на яку розраховували. Після двох кіл команда посідала передостаннє дев’яте місце. Хоча за зимові канікули лазарет «Енергії» майже спорожнів,  команда почала набирати очки і таки змогла пробитися до середини турнірної таблиці. Після останнього туру, випередивши сімферопольську «Таврію», «Енергія» в підсумку посіла шосте місце.

     Новокаховчани провели 27 ігор, отримали 8 перемог. У 7 матчах розійшлася миром і у 12 поступилася. Забивши 27 м’ячів, енергетики пропустили 32. У підсумку набрали 31 очко.

     Чи задоволене виступом команди керівництво клубу  і  новокаховчани? На ці запитання кореспондента онлайн газети «Вгору» відповідає головний тренер команди «Енергія» Олег Федорчук.

Олег Федорчук.

- Олеже Вікторовичу, чи задоволені ви виступом «Енергії?

- Якщо порівняти минулий чемпіонат, де ми посіли третє місце, і нинішній, де фінішували  шостими,  можна сказати, що це невдача Але цьому є пояснення. У нас були втрати. Доволі багато наших футболістів пішли в інші команди. Було багато травмованих. На початку сезону через травми втратили провідних гравців Євгена Кравчука, Романа Бочака, Владислава Вакулінського, Дмитра Зелінського. Частенько травмувався Ярослав Прокіпчук. Стабільного складу не було. Але за зиму вдалося витягнути з травм більшість хлопців. І гра стала налагоджуватися. Ми за 10 ігор взяли 16 очок, а торік у першій частині чемпіонату у 17 іграх лише 15. Тому кінцівкою чемпіонату задоволені. Місцем теж. Особливо вдало зіграли в останніх 7 іграх, які не програли.  Така кінцівка дала змогу піднятися з 9 місця на 6.  На вищий щабель не можна було реально розраховувати. Потрібно було вигравати усі матчі.

- Хто зіграв вдало, особливо у другій частині чемпіонату, а від кого очікували більш надійної гри?

- Трійка центральних захисників. Це Олександр Шевченко, Дмитро Махнєв і Артем Дмітрієв. Особливо останній. Він новачок, йому виповнилося двадцять років, а показав футбол на належному рівні. Також, як завжди, хорошу гру показав Андрій Дедяєв. Десь з перемінним успіхом виглядав Владислав  Росляков. Окремі ігри проводив непогано Микита Комісар. В деяких матчах добре зіграв Максим Зінатулін. На жаль, не рівно виступали гравці атаки Вакулінський та Бочак. Були проблеми і з голкіперами. Зелінський через травму в другій частині не виступав. Добре, що прийшов Володимир Логовський. Він хоча і молодий, але пройшов юнацьку школу в луганській «Зорі». Виступав в команді U-21. Ми задоволені його граю, хоча і були помилки в одній-двох іграх. Але ми їх не програли. За пропущеними м’ячами ми п’яті, а от за забитими голами – сьомі.

Команду багато років підбадьорював ентузіаст-трубач.

- У вас, як і раніше, молода команда?

- Так. Якщо не рахувати наших заявлених тренерів Вадима Жукова та Павла Черняєва, які практично не грали, то ми десь другі-треті за середнім віком. У нас двадцять два – двадцять два з половиною роки середній вік. Тому у команди є перспектива.

- Що плануєте на перспективу?

 - Передусім хочемо зберегти цей кістяк. Хоча й буде не просто. Нам важко утримувати склад. Футболісти у нас набираються досвіду і переходять до першої ліги, а дехто навіть до прем’єр-ліги. І тут не треба дивуватися. Це підвищення у класі. Там більша платня. І звісно, грати більш перспективніше. Тому ми не засмучуємося. Життя є життя. А додати у команду хотілося б на деякі позиції три-чотири футболісти.

- Ваші матчі у цьому чемпіонаті відвідувало більше глядачів, ніж у минулому?

- У першій частині чемпіонату, коли грали не зовсім вдало, на ігри приходили найвідданіші прихильники команди. А вже у цьому році, коли команда заграла, глядачів значно побільшало. Вони   розбираються у футболі. Але слід відзначити, що цьогоріч організатори поставили кілька турів у робочі, а не у вихідні дні, Це було пов’язано з виборами і іншими причинами. Тому, звісно, всі команди втратили частину уболівальників.

- Яка вам гра найбільше сподобалася у чемпіонаті?

- Остання з херсонським «Кристалом». І гра з запорізьким «Металургом».

- Як вважаєте, команди з другої ліги, які потраплять до першої ліги, не будуть пасти задніх?

- Будуть. У кременчуцького «Кременя»  надовго затриматися у першій лізі шансів  мало. Більше могло б бути у запорізького «Металурга», але він не потрапив до першої ліги.

Олег Федорчук зі своїми помічниками перед грою.

– Хоча ще говорити зарано, але  хтось з гравців енергетиків  вже збирається залишити команду?

- Інтерес до двох-трьох наших футболістів від команд першої ліги є. Ми нікого не тримаємо. Особливо тих, хто йде на підвищення до першої чи до прем’єр-ліги. Поки що про це говорити передчасно.

- Як поставився до вашого виступу почесний президент  клубу «Енергія», мер Нової Каховки Володимир Коваленко?

- Приємно, що він і зараз ще грає в футбол. Тому добре розуміється на  грі. Коли виникають проблеми в команді, він завжди розуміє нашу ситуацію. Загалом Володимир Іванович задоволений. Особливо останніми іграми. І наприклад, хоча ми і поступилися запорізькому «Металургу», але грали добре. По грі не поступалися. Навіть домінували на полі. Загалом ми задоволені співпрацею з керівництвом Нової Каховки, де люблять футбол і допомагають команді, як можуть.

- Коли плануєте зібратися?

- Зараз хлопці відпочинить. А 24 червня зберемося і розпочнемо підготовку до нового чемпіонату. Він, мабуть, розпочнеться після 21 липня, бо знову будуть вибори. Готуватися будемо у Новій Каховці. Бо дороги у нас такі, що кудись їхати немає бажання. А спаринг-партнерів знайдемо поблизу. Є команди на Херсонщині, є в Миколаєві... Будемо готуватися.

- Вдачі вам і вашій команді.

- Спасибі. 

На ігри команди приходять не тільки ветерани, а і молодь Нової Каховки.

vgoru.org

Просмотров: 343 | Добавил: Лесничий | Теги: Енергія (Нова Каховка) | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Июнь 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Архів

Погода

Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • База знаний uCoz

  • Copyright MyCorp © 2024

    Использование материалов genicheskrff.at.ua разрешается при условии ссылки (для интернет-изданий — гиперссылки) на genicheskrff.at.ua