Вторник, 16.04.2024, 20:12
ФУТБОЛ ХЕРСОНЩИНИ
 
Поділитися

Меню сайту

Афіша

Вища ліга
Детальніше

Перша ліга
Детальніше

Ліга легенд

І

О

1

"Хлібороб"

12

36

2

"Енергія"

12

25

3

"Каховка"

12

24

4

"Асканійське"

12

15

5

"Фортуна"

12

12

6

"Тарпан"

12

11

7

"Азовець"

12

1

 

Детальніше

Міні-чат
200

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Рейтинг
Херсонский ТОП

Наші гості

Главная » 2018 » Сентябрь » 24 » Олександр Клішня: "Будемо крок за кроком йти на підвищення"
19:17
Олександр Клішня: "Будемо крок за кроком йти на підвищення"

     Головний тренер ФК «Таврія» (Новотроїцьке) Олександр Клішня розповів про відродження славного клубу, його довгоочікуване повернення на велику арену та плани й сподівання від старту в турнірах ААФУ. 

     Свого часу новотроїцька «Таврія» гриміла в футболі Херсонщини – сім обласних чемпіонств та дев’ять кубків здобула селищна команда, однак п’ять років тому, після чергового тріумфального сезону, тимчасово припинила свої виступи через організаційні труднощі. Нині клуб відновив свою діяльність – минулого року в чемпіонаті області фінішував шостим і послідував прикладу більшості лідерів футболу Херсонщини, заявившись на чемпіонат України серед аматорських команд.

     Веде колектив до успіхів у цьому турнірі досвідчений наставник Олександр Клішня – свого часу він виступав за «Таврію» й був її головним тренером на найрізноманітнішому рівні, працював також у провідних командах півдня України – мелітопольському «Олкомі» та горностаївському «Мирі». Нині ж стояв біля витоків відновлення славних традицій новотроїцького футболу. Після успішного старту – сенсаційної виїзної перемоги над «ВПК-Агро» – Олександр Миколайович розповів, як перезавантажувалася сучасна ФК «Таврія».

- Розкажіть, як зараз живе клуб. Які завдання будуть у команди в аматорському футболі і як сприймаєте те, що він вийшов на Всеукраїнський рівень?

- Ми організували відновлення команди лише рік назад. У 2013 року «Таврія» на обласному рівні виграли усі Кубки, чемпіонати, але потім команда розпалася – не було фінансування. А зараз з’явився спонсор – Едуард Вікторович Репілевський, великий фанат футболу, який сказав будувати «Таврію». Він хоче, щоб «Таврія» (Новотроїцьке) жила й розвивалася. Рік ми по крихітках збирали колектив, брали участь у першості області й вирішили потихесеньку, крок за кроком, йти на підвищення. Тому зараз і будемо виступати в чемпіонаті України серед аматорів. Також будемо грати в першості області та Кубку Україи серед аматорів.

- Знаю, що у чемпіонаті Херсонської області ваша команда бореться за лідерство. Як будете розділяти пріоритети? Важко грати на багато фронтів…

Так важко, але у нас стоять завдання. У нашого президента психологія переможця, тому скрізь ми будемо боротися за найвищий результат. Ну а як вже вийде – усе покаже гра.

- Відразу чотири команди з Херсонської області виходять на старт. Ще чотири команди – в Другій лізі. Виходить, що в області зараз «футбольний бум»?

Так, зараз у нас «бум», і мене радує, що Херсонська область так масово представлена на українському рівні.

- Але разом з тим є і труднощі. Напевно, важко формувати команду коли велика конкуренція?

Так, важкувато. Не дуже хочуть футболісти їхати до села. Я трошки працював в Горностаївці – там теж бачив, що краще їдуть в Херсон або Нову Каховку.

«Таврія» (Новотроїцьке): відродження славних традицій

- Наскільки великі у вас зміни в складі перед стартом в чемпіонаті України? Хто пішов, хто прийшов? Які новачки?

Ми провели два тренувальні збори. Покинули нас два воротарі: Касперович та Маник. Прийшли: Стас Коваленко з «Мотора» та Чакляров з «Кристалу» (Херсон). Повернувся Паша Гарибян, який у нас трошки грав раніше – прийшов із Хмельницького, але сам він каховський. Також взяли з Чернянки Пуляєва, нападника.

- Говорячи про нинішній склад, в основному це саме місцеві хлопці, з Херсонської області?

Є і Мелітополь, і Херсон, і Маріуполь. Збирали склад по крихітках.

- З Мелітополем зрозуміло. Знаю, що ви працювали головним тренером друголігового «Олкому»…

Так, певний час виконував ці обов’язки…

- Тим не менш, з ким там доводилося перетинатися? Хачеріді, Ленський, Босецький?

Так-так-так. Яковенко, який зараз у нашій команді. Дудченко, який був у «Динамо», а потім у Казахстані виступав на найвищому рівні.

- Зараз бачите нових «Хачеріді» так «Дудченків»? Є люди, які подають такі ж серйозні надії?

Є гарна молодь, але потрібен час.

Знаю, що у вас у команді є люди з оригінальними професіями. Той же Кирило Кирик – у нього творча професія, він діджей. Як працюється з такими людьми?

Відмінно! Немає ніяких проблем! Користуючись нагодою, хочу привітати Кирика – в нього народилась донька!

- Чудово, приєднуємось до привітань! Для вас ваші сусіди по Херсонщині, команди як професіонального чемпіонату, так і аматорського, це дербі,це принципові протистояння чи мирно живете із усіма?

Це обов’язково дербі! І де би ми не знаходились, вони – у Другій лізі, а ми – у першості області, в нас завжди дербі з усіма командами Херсонщини!

«Таврія» (Новотроїцьке): відродження славних традицій

- А як із Кубком Кримської федерації, який проходить на Херсонщині? Брали в ньому участь?

Так, ми на останньому турнірі мали нагоду помірятися силами як із професіоналами, так і з найсильнішими аматорськими колективами.  Друголігівцям програли, «Миру» (Горностаївка) – 2:6, «Таврії» (Сімферополь) – 1:2, а от «Колос» (Асканія-Нова) обіграли – 5:0.

- «Колос» – це один з ваших основних конкурентів в боротьбі за золоті медалі в обласному чемпіонаті?

Так, «Колос» (Асканія-Нова), СК «Каховка» та «Дружба» (Новомиколаївка). Якраз усі ми граємо на першість України серед аматорів.

- Як проводили це літо? Чи велика була пауза? Скільки встигли відіграти контрольних матчів?

Так, встигли провести кілька контрольних матчів. Виграли у СК «Каховка» – 2:0. Виграли у команди, яка грає по Другій лізі першості області, «Водовод» (Іванівка) – 9:1. Потім обіграли «Колос» (Асканія-Нова) – 3:1.

- Чи повна комплектація на сьогоднішній день у вашої команди? Чи по ходу сезону ще можливо чекати якихось новачків?

Будемо добирати. Хлопці приїжджають на оглядини, так що будемо дивитись.

- Як з умовами роботи? Як стадіон у Новотроїцькому? Востаннє я чув про нього, коли взимку контрольні матчі там грав Мир.

Ми заявили два стадіони. В Новотроїцькому – «Старт» імені Пуляєва – та стадіон в селі Кам’янка. Базуємось в селі Кам’янка Каховського району, а грати будемо і там, і там. Стадіони та поля у відмінному стані. Все готово до старту! Після перемоги на Дніпропетровщині, а «ВПК-Агро» – серйозний суперник, гарна команда, – сподіваємося на великий інтерес вболівальників і запрошуємо їх на наші матчі в рідних стінах.

Артур Валерко.

Для довідки:

ФК «Таврія» (Новотроїцьке, Херсонська обл.)

Рік заснування: 1936

Президент: Репілевський Едуард Вікторович

Начальник команди: Аронов Олександр Олександрович

Головний тренер: Клішня Олександр Миколайович

Стадіон: «Старт» ім. Пуляєва (Новотроїцьке)

Досягнення:

Чемпіон Херсонської області 1990, 1992, 1993, 1994, 1996, 2011 і 2013 років.

Володар Кубка Херсонської області 1951, 1962, 1992, 1994, 1997, 1998, 2001, 2010 і 2013 років.

ФК «Таврія» в інтернеті:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100019407489912

aafu.org.ua
  •  

     

     

     

     

     

Просмотров: 539 | Добавил: Лесничий | Теги: Таврія (Новотроїцьке) | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Сентябрь 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Архів

Погода

Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • База знаний uCoz

  • Copyright MyCorp © 2024

    Использование материалов genicheskrff.at.ua разрешается при условии ссылки (для интернет-изданий — гиперссылки) на genicheskrff.at.ua