Суббота, 20.04.2024, 16:12
ФУТБОЛ ХЕРСОНЩИНИ
 
Поділитися

Меню сайту

Афіша

Вища ліга
Детальніше

Перша ліга
Детальніше

Ліга легенд

І

О

1

"Хлібороб"

12

36

2

"Енергія"

12

25

3

"Каховка"

12

24

4

"Асканійське"

12

15

5

"Фортуна"

12

12

6

"Тарпан"

12

11

7

"Азовець"

12

1

 

Детальніше

Міні-чат
200

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Рейтинг
Херсонский ТОП

Наші гості

Главная » 2016 » Август » 29 » Пристрасті навколо ХОФФ
08:58
Пристрасті навколо ХОФФ

     Нещодавно частина членів Херсонської Федерації футболу провела прес-конференцію, на якій звинуватила голову Херсонської ОДА Андрія Гордєєва в намаганні захопити Федерацію футболу Херсонщини. Після цієї прес-конференції ми зв’язалися з головою ОДА і попросили прокоментувати інформацію, яка була заявлена під час прес-конференції.

Також повідомляємо, що під час написання матеріалу відбулися події, які напряму зв’язані з діяльністю Федерації футболу Херсонщини:

23 серпня 2016 року В’ячеслав Богун подав заяву про припинення повноважень голови Херсонської обласної федерації футболу у зв’язку із виходом на пенсію. У зв’язку з цим 28 серпня 2016 року відбудеться засідання Виконавчого комітету ХОФФ, на якому будуть розглянуті питання про призначення виконуючого обов’язки голови ХОФФ та визначено дату проведення позачергової Конференції ХОФФ.

Останнім часом звучать звинувачення про те, що ви хочете захопити Федерацію футболу в свої руки. Хочеться почути ваш коментарій з цього приводу

Я читав ці звинувачення. Виявляється їм платять гроші з Києва, які, на мій погляд, істотні для того, щоб можна було розвивати самодостатньо футбол в Херсонській області. Тим більше, наскільки мені відомо, це як абонплата - мінімальний розмір, а може бути і більше, якщо були б певні успіхи, прогрес і розвиток футболу.

Я, зайнявши цю посаду, і до цього, вивчав ситуацію в Херсонській області зі спортом, в тому числі і з масовим спортом, то я незадоволений. Спортивну інфраструктуру ніхто не розвиває, дітей до футболу масово не залучають. Це особливо помітно в сільській місцевості, коли десь на балках ставлять дві штанги і займаються футболом… Оце є весь футбол, це здоров’я нації.

Знаю багато членів Херсонської федерації. Досить вони люблять футбол, самостійно організовують кубки, змагання, але ж це не системний підхід. Це їх особиста ініціатива. Після цього звинувачення, я спілкувався з деякими членами ХФФ, то про кошти від Федерації футболу України ніхто навіть не чув і не знав. Тобто, мова йде про те, що в нас нібито є федерація футболу в Херсонській області, нібито вона має займатися футболом, але футболом займаються ДЮСШ, органи місцевого самоврядування та адміністрації. Але не федерація футболу. Це на мій погляд.

Більше того, мені відомо, що саме члени виконкому Федерації поставили питання про звітування, і взагалі про те, що ж робиться в Федерації футболу. Я розумію, що Федерація футболу не займається професійно футболом, але як можна не знати про професійний футбол, якщо ти готуєш підґрунтя - діточок для цього футболу. Це взаємопов’язані речі. Я сам не є функціонером з футболу, але на мій погляд і глибоке переконання, менеджменту футболу в Херсонській області немає. 

Щодо звинувачень, стосовно захоплення влади у Федерації, то вони абсолютно безпідставні В мене є ідея, і я до неї планомірно йду - про створення спортивної інфраструктури в Херсонській області з усіх видів спорту Саме тому, я видав розпорядження про інвентаризацію всіх спортивних споруд.

Ми проаналізуємо кожний населений пункт Херсонської області з інвентаризацією, де ми визначимо, що в нас є. Бо є норми, що для певної кількості населення необхідно стільки-то футбольних полів, певна кількість гандбольних, баскетбольний полів, така-то кількість турніків, бігових доріжок. Це є санітарні норми, це не ми видумали. І ми зараз ставимо завдання собі провести інвентаризацію всіх цих об’єктів до кінця року і складаємо план, що необхідно зробити, щоб довести все це до нормативу.

Далі. Інфраструктуру ми відновимо. Але без людського ресурсу ми нічого не зробимо. Тому, одним із пунктів нашого плану є створення людського ресурсу, щоб на цій спортивній мережі були відповідні фізичні навантаження. Саме тому, паралельно ми вивчаємо, яка є потреба у вчителях фізкультури, тренерах. Це питання глибоке, бо ми разом з цим викриваємо ще одну проблему, наприклад, таку, що фізрук викладає математику в школах чи історію, а така практика в нас є. І ми будемо шукати шляхи вирішення таких питань.

Саме соціальна інфраструктура масового спорту є надзвичайно низькою. Одним із цих елементів є Федерація футболу у Херсонській області, як і волейболу, баскетболу тощо. Тому, чи хвилює мене питання діяльності Федерації? Так, хвилює. Я мав розмову з президентом федерації Андрієм Павелком, ви знаєте, який він ентузіаст футболу, скільки він своїх особистих коштів вкладає в розвиток футболу, як він організував поїздки, зокрема і нашої Федерації, на матчі Єврокубку тощо. 

Більше того, ви знаєте, що я вніс до проекту рішення Херсонської обласної ради питання щодо недобудови на ДЮСШ «Освіта», щоб передати Федерації футболу саме для того, щоб вона її відновила, реконструювала і там ми могли займатися організаційними питаннями розвитку футболу по всій Херсонській області. Ще у нас в планах до кінця року створити сучасне футбольне поле з штучним покриттям. Все це логічно вписується в стратегію розвитку футболу як напрямку в спорті. Тому я, як у голова Херсонської обласної державної адміністрації, в межах того розвитку спорту, який у мене в планах є, і звертаю увагу на Херсонську Федерацію футболу. Така ж увага в мене і до Федерації баскетболу, волейболу тощо.

Спілкувався Тарас Бузак

http://pravda.ks.ua/

Просмотров: 568 | Добавил: Лесничий | Теги: ХОФФ | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Август 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів

Погода

Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • База знаний uCoz

  • Copyright MyCorp © 2024

    Использование материалов genicheskrff.at.ua разрешается при условии ссылки (для интернет-изданий — гиперссылки) на genicheskrff.at.ua