Четверг, 25.04.2024, 16:20
ФУТБОЛ ХЕРСОНЩИНИ
 
Поділитися

Меню сайту

Афіша

Вища ліга
Детальніше

Перша ліга
Детальніше

Ліга легенд

І

О

1

"Хлібороб"

12

36

2

"Енергія"

12

25

3

"Каховка"

12

24

4

"Асканійське"

12

15

5

"Фортуна"

12

12

6

"Тарпан"

12

11

7

"Азовець"

12

1

 

Детальніше

Міні-чат
200

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Рейтинг
Херсонский ТОП

Наші гості

Главная » 2019 » Август » 2 » Роман Бочак: "Завжди важливо розпочати сезон на позитивній ноті"
14:35
Роман Бочак: "Завжди важливо розпочати сезон на позитивній ноті"

     За "Енергію" цей вихованець кропивницької "Зірки" виступає від початку 2016 року й встиг за цей час у 92 матчах забити 45 м’ячів і віддати 5 результативних передач. Викликався у студентську збірну України.

     Будучи одним із найдосвідченіших в свої 25 років, отримав капітанську пов’язку, а це відповідальність. Недарма у матчі проти ФК “Нікополь”, першому цього сезону, відкрив рахунок, потім скидкою розпочав ще одну гольову комбінацію, а також відзначився найбільшою в турі кількістю виграних верхових м’ячів і великими показниками єдиноборств. За що в підсумку потрапив у збірну туру та був визнаний найкращим гравцем стартового туру.

     Герой першого туру у Другій лізі Роман Бочак поділився враженнями від важкої перемоги над "Нікополем" і розповів про функції капітана клубу.

— Романе, наскільки важливим для вас є визнання найкращого гравця туру? Такий старт сезону налаштовує на позитивний лад?

— Дуже приємно, що переміг у цій почесній номінації, але найголовніше, що команда здобула важливу перемогу. У мене зараз достатньо енергії, адже вже скучив за футболом. Завжди важливо розпочати новий сезон на позитивній ноті. Така перемога додасть нам впевненості у власних силах, з чудовим настроєм готуватимемося до наступних протистоянь.

— У моменті з першим забитим м’ячем ви отримали передачу від Дмитрієва і в один дотик пробили у дальню “шістку”. Напевно, такою ювелірною передачею гріх було не скористатися? Награна комбінація?

— Чудово розуміємо один одного з Артемом і з кожним матчем взаємодія покращується. Знаю всі сильні сторони партнерів по команді, можу прорахувати їхні дії на полі і це дуже допомагає. У тому моменті можна сказати передача віддавалася не дивлячись у зону. Найголовніше, що мені вдалося реалізувати момент, адже гріх було не забити після такої передачі.

— Після забитого м’яча ваша команда грала досить надійно у захисті, але на 40-й хвилині арбітр вилучив Кривича. Які настанови отримали у перерві від Олега Федорчука?

— Якщо відверто, не розумію за що арбітр вилучив Кривича. Червона Дмитрієву була заслуженою, адже він відповів супернику на грубі дії, вже маючи попередження в пасиві. Михайло не бачив суперника, бо був сфокусований на м’ячі. Обидва гравці пішли у боротьбу. Вийшло так, що наш футболіст, не дивлячись, ударив суперника. Можу запевнити, що Михайло не навмисно травмував гравця Нікополя.

У перерві Олег Вікторович поговорив з нами по-чоловічому, адже не все вдавалося з запланованого. У меншості нам не вперше доводиться грати, тому були готовими до цього.

— На 52-й хвилині Енергії вдалося забити вдруге. У психологічному плані цей м’яч став вирішальним у даному протистоянні?

— Важливо, що після вилучення нам вдалося дотримуватися свого першочергового плану на гру. Звісно, швидкий забитий м’яч у другій половині зустрічі додав впевненості у власних силах, змусив суперника ще більше розкриватися.  У функціональному плані складніше грати у меншості, але ми впоралися з цим завданням і здобули важливу перемогу. Наш план на другий тайм спрацював.

— У грі з ФК Нікополь, крім забитого м’яча ви відзначилися активною участю у єдиноборствах, вигравши 18 з них. Олег Федорчук вимагає від вас такої гри чи капітанська пов’язка змушує до таких дій?

— Після вилучення Кривича доводилося трішки відійти у центр, щоб допомагати нашим півзахисникам. Я не боюся чорнової роботи, віддаю всі сили для того, щоб принести користь команді.

— У моменті з другим забитим м’ячем ви виграли перший м’яч, після чого відзначився Зінатуллін. Взагалі, у цій грі ви виграли чотири верхових дуелі. Як при не найвищому зрості вдається так грати на другому поверсі?

— Завжди вступаю у верхову боротьбу без остраху, намагаюся боротися за кожен м’яч. Головне, не думати про те, що можеш травмуватися. Для мене важливо, що можу своїми діями приносити користь команді. Кожна виграна верхова дуель — шанс для команди розпочати атаку. Забиті головою м’ячі у переважній більшості епізодів видовищніші.

— У минулому чемпіонаті команда фінішувала шостою. На цей сезон ставите собі за мету покращити свої результати?

— Дійсно, минулий чемпіонат нам дещо не вдався. Через травми ключові гравці пропускали матчі. Були навіть такі моменти, коли воротар виходив у поле, але в жодному разі не хочеться виправдовуватися. Необхідно грати у свій футбол і прогресувати від матчу до матчу. Сподіваюся, що у новому сезоні всі негаразди оминуть нас стороною. Ставимо перед собою завдання фінішувати як мінімум у верхній частині турнірної таблиці.

— Наскільки вагомою для вашої команди є втрата провідних латералів Прокіпчука та Дєдяєва?

— Хлопці обрали свій шлях, тому хочеться побажати їм успіху, щоб все у них було добре. Прокіпчук та Дєдяєв були ключовими гравцями нашої команди, принесли Енергії багато користі. Хочеться, щоб у нових колективах у них все склалося якнайкраще.

— Романе, ви вже три роки виступаєте за Енергію, а зараз є капітаном команди. Як справляєтеся з такою важливою і відповідальною місією?

— Можна сказати, що я зараз є комунікаційним містком між тренером та командою. Олег Вікторович зі мною зв’язується, а я вже далі доводжу до відома команди всю необхідно інформацію. Маю стежити за тим, щоб у команді не було конфліктів та панував хороший мікроклімат всередині колективу. Звісно, місія відповідальна, але я завжди добросовісно виконую свою роботу. Під час матчів завжди намагаюся бути прикладом для партнерів, ніколи не цураюся йти в боротьбу.

— Свого часу в матчі з запорізьким Металургом ви забили шість м’ячів, тим самим встановивши рекорд професіональних ліг України. Це найбільш пам’ятний матч у вашій кар’єрі на даний момент чи можете ще якісь протистояння виділити?

— Такі матчі запам’ятовуються на все життя. Мені дуже приємно, що вдалося записати своє ім’я в історію. Отримав багато привітань з цього приводу, чудово що люди пам’ятають моє досягнення.

ДОСЬЄ

  • Народився у Компаніївці, Кропивницької області
  • Вихованець ФК Олімпік Кропивницький и ФК Дніпро
  • Перший тренер – Юрій В’ячеславович Кевлич (перший тренер Коноплянки)
  • З дитинства вболіваю за Ювентус
  • Моя футбольна мрія – грати в УПЛ

Прес-служба ПФЛ за матеріалами SportArena

Просмотров: 349 | Добавил: Лесничий | Теги: Бочак, Енергія (Нова Каховка) | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Август 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів

Погода

Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • База знаний uCoz

  • Copyright MyCorp © 2024

    Использование материалов genicheskrff.at.ua разрешается при условии ссылки (для интернет-изданий — гиперссылки) на genicheskrff.at.ua