Пятница, 29.03.2024, 01:17
ФУТБОЛ ХЕРСОНЩИНИ
 
Поділитися

Меню сайту

Афіша

Вища ліга
Детальніше

Перша ліга
Детальніше

Ліга легенд

І

О

1

"Хлібороб"

12

36

2

"Енергія"

12

25

3

"Каховка"

12

24

4

"Асканійське"

12

15

5

"Фортуна"

12

12

6

"Тарпан"

12

11

7

"Азовець"

12

1

 

Детальніше

Міні-чат
200

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Рейтинг
Херсонский ТОП

Наші гості

Главная » 2020 » Январь » 3 » Сергій Шевченко: "Сподіваюся, що у 2020 році ситуація покращиться"
15:39
Сергій Шевченко: "Сподіваюся, що у 2020 році ситуація покращиться"

     Головний тренер ФК "Таврія-Сімферополь", що базується у Бериславі, Сергій Шевченко розповів SportArena про проблеми осінньої частини для його команди, та оптимістично розповів про майбутнє.

     - Емоції у цьому році незрозумілі, але дивлюся з вірою у краще майбутнє.  Останнім часом відчуваються деякі позитивні зрушення, тому сподіваюся, що у 2020 році ситуація покращиться і у нас не буде тих проблем, з якими зіштовхнулися у цьому році. Якщо керівники хочуть, щоб клуб продовжив існування, прогресував, то вони повинні йти нам назустріч. Можна багато говорити, але потрібно діяти.

- У листопаді ви сказали, що критичний момент для клубу настав саме зараз. З того часу стан справ змінився у кращий бік чи поки що все без змін?

- Головне, що команда не знялася зі змагань, дограли осінню частину сезону. У такій складній ситуації вдавалося здобувати залікові пункти. Це взагалі фантастика. Поки що не бачимо якихось конкретних змін, але потрібен час.  Потрібно підсилювати склад, адже без цього команда не зможе прогресувати. Гравці повинні розуміти, що у клубу зараз стабільна ситуація, виплачується зарплата. Без цього до нас ніхто не перейде. Звісно, іменитим гравцям необхідно пропонувати високу зарплату. Все залежить від фінансової ситуації, бюджету клубу.

Коли грали у чемпіонаті України серед аматорів, на рівних могли змагатися з Металістом 1925, СК Дніпро-1. У нас тоді був хороший кадровий підбір виконавців, точково підсилювалися. Могли ставити перед собою амбітні завдання, але на жаль, зараз відчуваємо суттєві проблеми. СК Дніпро-1 грає у Прем'єр-Лізі, харків’яни серед лідерів Першої ліги, а у нас відчувається регрес.

Першій свій рік у чемпіонаті України серед аматорів дуже непогано проявляли себе, вболівальники із задоволенням ходили на наші матчі. Люди приїздили з Криму, з інших міст. Якщо у команди немає результату, то звісно, глядацький інтерес зменшився. Для того щоб досягати результату необхідно спочатку стабілізувати фінансову ситуацію, вкласти у клуб кошти, підсилитися. На жаль, з травня не отримували коштів. Про які результати можна говорити?

- Але футболісти наприкінці осені набрали змагальної ходи.

- Не хочу виділяти якогось конкретного футболіста. Звісно, у нас у команді були лідери, за якими тягнулися всі інші. Деякі наші гравці змушені грати на чемпіонат області, адже там відчували стабільність. Запросив у команду футболістів з районного чемпіонату, адже іншого виходу не було. Хочеться подякувати гравцям, які у таких складних умовах не опустили руки.

Колишні наші футболісти грають у Кременчуці, Запоріжжі, Кривому Розі. Не вимагали компенсацію за футболістів, які нас покинули. Зараз розмовляв з деякими хлопцями і можу сказати, що група гравців готова повернутися до команди. Серед них є гравці, які відігравали ключову роль. Звісно, це налаштовує на позитив. Віримо, що ситуація покращиться. Очікую зустрічі з керівництвом клубу, адже нам необхідно підсилюватися досвідченими гравцями.

- Зрозуміло, що очікувати на серйозні результати не доводилося, враховуючи літню підготовку гравців. Але в чотирьох останніх матчах набрали сім очок.

- Дійсно, грали досить непогано, але на жаль, саме у цей період команда не вирушила на виїзну гру з Авангардом-2. Клуб не зміг знайти 40 тисяч гривень на дорогу до Краматорська. Вважаю, що у таких умовах демонстрували досить непоганий  футбол. Створювали моменти, але не вистачало майстерності у важливі моменти гри. Необхідно віддати належне хлопцям, які робили все від себе залежне. З такими молодими гравцями не варто очікувати на стабільність.

Футболісти погоджувалися грати навіть без зарплати. Могли запропонувати лише харчування та житло і гравці не відмовлялися. Образливо, що Таврія дійшла до такого жахливого стану. Чотири роки тому створили Федерацію футболу Криму, а тут - за чотири дні до початку чемпіонату України серед аматорів заявился на змагання. Збирали команду за три дні буквально. Поступово прогресували, вдосконалювали гру і наприкінці осені уже мали привабливий вигляд.

- Можна сказати, що восьме місце у таких складних умовах - хороший результат для команди?

- Звісно, це досить непоганий результат, але у футболі та спорті в цілому є лише перше місце. Такий клуб як Таврія заслуговує на більш високі місця. У цьому чемпіонаті наша команда просто виживала. 21 липня зібралися, а 27 числа вже довелося грати першу гру з Кристалом. У команді було сім гравців, з них два воротарі. Поїхав на районні футбольні змагання Херсонської області і там комплектував команду. Про таке навіть соромно розповідати.

- Можете згадати найкращий та найгірший матч Таврії під вашим керівництвом у осінній частині сезону?

- Уже під час оду чемпіонату гравці почати зіграватися, звикати до нашої футбольної філософії. У другому колі у матчах з лідерами - Альянсом та ВПК-Агро досить непогано виглядали. Лідери чемпіонату доклали максимум зусиль, щоб нас перемогти. У грі з Микоалаївом-2 80% часу володіли м'ячем, але пропустили зі штрафного майже з центру поля. Для того щоб досягати результату, не вистачало досвідчених гравців.

- Коли команда виходить із відпустки?

- Другого чи третього січня маю зустрітися з керівництвом клубу. Після цієї зустрічі буде все більш менш зрозуміло. Наприкінці січня, на початку лютого маємо вже розпочати свою підготовку. На початку березня повинні брати участі у змаганнях «Крим — це Україна». Якщо розумітимемо, що основні гравці прийшли до команди не на пів року, а на більш тривалий термін, то восени вже можемо ставити якісь конкретні завдання. Звісно, без фінансової стабільності і якісного підсилення це неможливо.

 

Пресслужба ПФЛ

Просмотров: 320 | Добавил: Лесничий | Теги: Таврія-Сімферополь | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Январь 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів

Погода

Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • База знаний uCoz

  • Copyright MyCorp © 2024

    Использование материалов genicheskrff.at.ua разрешается при условии ссылки (для интернет-изданий — гиперссылки) на genicheskrff.at.ua