Пятница, 29.03.2024, 13:37
ФУТБОЛ ХЕРСОНЩИНИ
 
Поділитися

Меню сайту

Афіша

Вища ліга
Детальніше

Перша ліга
Детальніше

Ліга легенд

І

О

1

"Хлібороб"

12

36

2

"Енергія"

12

25

3

"Каховка"

12

24

4

"Асканійське"

12

15

5

"Фортуна"

12

12

6

"Тарпан"

12

11

7

"Азовець"

12

1

 

Детальніше

Міні-чат
200

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Рейтинг
Херсонский ТОП

Наші гості

Главная » 2018 » Ноябрь » 24 » Сергій Шевцов: "Ми зробили великий крок вперед"
15:13
Сергій Шевцов: "Ми зробили великий крок вперед"

     Цього року МФК Кристал Херсон стартував у другій лізі чемпіонату України та Кубку України в оновленому статусі – муніципального клубу. Після третього місця в чемпіонаті України серед аматорів, херсонський клуб поставив собі за мету бути одним із лідерів професійного дивізіону.

     На сьогоднішній день, коли зіграно майже дві третини матчів сезону 2018-2019, можна стверджувати, що Кристал – на правильному шляху. Херсонці перемогли в усіх домашніх поєдинках чемпіонату, а загалом перемогли в 11 матчах – це поки що кращий результат серед учасників другої ліги. У групі Б херсонці йдуть другими, набравши 34 очки.

     Непогано команда зіграла і в Кубку України. Спочатку Кристал вибив із турніру конкурента по групі Б – новокаховську Енергію, а потім команду першої ліги – Агробізнес із Волочиська. Шлях у Кубку херсонцям заступила лише команда української прем’єр-ліги – чернігівська Десна. У цікавому й емоційному матчі херсонці поступилися з рахунком 2:3.

     Про успіхи і невдачі МФК Кристал у цьому сезоні ми поговорили із директором Кристала та, за сумісництвом, в. о. головного тренера Сергієм Шевцовим.

– Сергію Анатолійовичу, почнемо із загального і традиційного питання. Як ви оцінюєте  спортивні результати МФК Кристал у 2018 році?

– Якщо коротко – результати позитивні. Поточне друге місце – це хороший результат. Ми виграли всі домашні матчі. У нас була проблема з результатами на виїзді. Це, скоріше, психологічна проблема. Але ми з нею впорались. Виграли кілька матчів, вирівняли ситуацію і закріпились в лідерах. Знаючи про стан справ у наших конкурентів, таких як Гірник, Металург, Мир, зокрема їх переваги в кількох компонентах, ми змогли нав’язати їм боротьбу і наразі показали кращий результат.

– Завдяки чому це вдалося? Які сильні та слабкі сторони можете відмітити у нашої команди?

– Якщо говорити про хороше, то такий результат став можливим через те, що цю команду ми почали формувати ще минулого року, під час участі в аматорському чемпіонаті. І формували ми її з прицілом на другу лігу. Ми постійно говорили про це футболістам і, відповідно, вибирали виконавців, які будуть готові йти з нами далі. Ми готували їх до цього фізично і морально. Тому це питання зіграності і колективу, який зібрався з позитивними цілями і настроями на результат. Хлопці набрали непогану форму, плюс прийшли гравці, які підсилили нас перед сезоном. Це Микола Жовтюк, Ілля Шевцов, Віктор Мартян, Владислав Ігнатьєв. Ці люди в окремих матчах і загалом зіграли важливу роль і допомогли здобути той результат, який ми маємо сьогодні.
Якщо говорити про негатив, то наразі це питання штату: позиція тренера та ще кількох працівників клубу, яких нам не вистачає. В цьому компоненті ми поступаємось нашим конкурентам. Частково це сталося через те, що ми робимо ставку на херсонців, а тут непросто знайти таких кандидатів, які нас влаштують. Ну і, повторюся, це негативні результати на виїздах.

 Вболівальники цікавляться, чи збережеться у Кристала сьогоднішній склад футболістів. Адже в кожне міжсезоння є ризик втратити ключових виконавців і не знайти їм заміну.

– У всіх футболістів є контракти, вони діють. Це питання юридичне. Є питання моральне: чи можемо ми тримати футболістів, яких запросять у клуби вищого рівня? Все це буде обговорюватись індивідуально. Наразі можу заявити точно, що нас покинули двоє воротарів: Микита Крюков і Олександр Бурла. З Микитою ми домовлялися, що він допоможе нам пройти цей етап, стартувати в другій лізі. Він нам дуже допоміг, це була наша опора в захисті. Але ми домовлялися, що він може піти і зараз не можемо вимагати від нього залишитися. Я бажаю йому успіхів, він повинен грати на високому рівні за достойну оплату. Олександр Бурла поки не зміг скласти конкуренцію в якості воротаря №1, він теж залишає команду. Але у нас є час до березня, щоб закрити цю позицію. Інші гравці залишаються в команді, сподіваюсь вони пройдуть з нами цей футбольний сезон до кінця.

– Які позиції потребують підсилення?

– Ми шукаємо центрального нападника. На цій позиції ми пробували і Гливого, і Барладима, але все таки необхідна людина з особливими навичками на вістрі атаки. Це проблема не тільки Кристала, а українського футболу взагалі. Центральних нападників бракує. Ми запрошували деяких гравців влітку, але не змогли їх переконати. Можливо, вони не вірили у наші амбіції, а тепер, побачивши результати і стабільну роботу клубу, вони змінять свою думку. Можливо, знайдемо нових виконавців.  
Також хочемо посилити гру крайніх захисників. Ми вимушені були використовувати Микиту Карася на цих позиціях, хоча він – центральний захисник. Ну і якщо говорити про подальшу боротьбу за лідерство, за першолігові амбіції, то нам необхідне підсилення в кожну лінію, хоча б по одному футболісту.

– Що ви можете сказати про структуру клубу? Можливо, є недоліки? В чому вони полягають?

– Якщо ми хочемо далі розвиватися, то в клубі повинен з’явитися аналітик для ведення методичної і аналітичної роботи, повинен з’явитися тренер, також треба адміністратор. Сьогодні у нас люди виконують по кілька функцій, закривають собою кілька позицій. Це неправильно. Потрібні кваліфіковані футбольні люди. 
Дивлячись глобально, то необхідно робити для клубу запасне поле зі штучним покриттям, щоб не переривати тренувальний процес, проводити збори, турніри… І це потрібно не тільки першій команді, а й ДЮСШ «Херсон». Ми співпрацюємо з цією школою, хочемо щоб їх вихованці поповнювали ряди Кристала. А для цього необхідні умови. Звичайно, це залежить від міської влади. Але для розвитку футболу в Херсоні – це принципове питання, його необхідно вирішити.

– Яка ситуація з позицією головного тренера?

– Ми чекаємо затвердження бюджету клубу на наступний рік. І вже від цієї цифри будемо відштовхуватись під час пошуку тренера. До кінця року функції тренера виконуватиму я. Наразі ведемо переговори з кількома кандидатами, але поки говорити про якісь реальні рішення зарано. 

– Чи ставляться перед командою якісь завдання на передноворічному турнірі у Миколаєві?

– Минулого року ми вже брали участь у такому турнірі і посіли третє місце. Для нас це було почесно, і ми тоді грали на результат, хотіли посісти призове місце. Для нас було важливо – заявити про себе. Цього року так принципово питання не стоїть. Однак я прихильник позиції, що всі турніри і навіть товариські матчі – граються на результат. Треба розуміти, що це престиж клубу, міста, тренера, футболістів. Але також в цей період треба дивитися кандидатів, які можуть посилити Кристал. Будемо експериментувати, давати практику молоді, переглядати воротарів.

– У вас часто це питають, але все ж таки. Чи є у Кристала реальні першолігові амбіції та перспективи?

– Як людина, яка віддала багато років Кристалу і взагалі херсонському футболу, я мрію, щоб наша команда з’явилася у першій лізі. Чи можливо це зараз? Я думаю – так. Нам дозволяє говорити про це результат. Ми знаходимося на відстані двох очок від прямої путівки до першої ліги. Друге місце грає в плей-офф. 
У нас є серйозні конкуренти. Вони будуть посилюватись, у них кращі фінансові можливості та інфраструктурні. Але вони й до цього були кращі. Однак ми показуємо кращий результат. В житті завжди є місце подвигу і правильних рішень, які компенсують певні недоліки. Також ми очікуємо на позитивне рішення від наших засновників – міської ради – щодо фінансування клубу в наступному році. Ми сподіваємось, що нас не просто підтримають, а збільшать фінансування, зважаючи на наш розвиток і результати. Ми справді зробили великий крок вперед у всіх компонентах. 
Ми подали заявку на атестацію у другій лізі, як того вимагає регламент. А також ми подали заявку на атестацію по критеріям першої ліги. Ми розуміємо, що треба ремонтувати стадіон, це дуже важливо. Я знаю, що міська влада хоче розвивати цей спортивний об’єкт, про це неодноразово говорилося публічно. Сподіваюся, що це знайде своє відображення у реальному фінансуванні для стадіону Кристал. 
Як ми знаємо, зараз говорять про можливе розширення прем’єр-ліги. Відповідно, з першої ліги можуть піти більше команд. Це може бути шансом для команд другої ліги, які мають амбіції підвищення в класі.

mfckrystal.com

Просмотров: 363 | Добавил: Лесничий | Теги: Шевцов, Кристал (Херсон) | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Ноябрь 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архів

Погода

Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • База знаний uCoz

  • Copyright MyCorp © 2024

    Использование материалов genicheskrff.at.ua разрешается при условии ссылки (для интернет-изданий — гиперссылки) на genicheskrff.at.ua