Вторник, 23.04.2024, 10:51
ФУТБОЛ ХЕРСОНЩИНИ
 
Поділитися

Меню сайту

Афіша

Вища ліга
Детальніше

Перша ліга
Детальніше

Ліга легенд

І

О

1

"Хлібороб"

12

36

2

"Енергія"

12

25

3

"Каховка"

12

24

4

"Асканійське"

12

15

5

"Фортуна"

12

12

6

"Тарпан"

12

11

7

"Азовець"

12

1

 

Детальніше

Міні-чат
200

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Рейтинг
Херсонский ТОП

Наші гості

Главная » 2019 » Декабрь » 4 » Сергій Шевцов: "Показали хороший результат і пристойну гру"
15:12
Сергій Шевцов: "Показали хороший результат і пристойну гру"

     У Другій лізі Чемпіонату України з футболу вже зіграно два кола. Херсонський “Кристал” залишився зимувати на другому місці у групі “Б”, відстаючи від лідера, лише на одне очко. Про зіграні матчі та плани на наступний рік, поговоримо з директором КП “МФК “Кристал Херсон” Сергієм Шевцовим.

– Сергію Анатолійовичу, як Ви оцінюєте виступи херсонського “Кристала” у цьому сезоні?

– Позитивно. Було кілька невдалих матчів, але, вцілому, в багатьох іграх показали хороший результат і достойну гру. Звичайно, можна було сподіватися і на стовідсотковий результат, але протягом сезону з’явилися фактори, які завадили це зробити: це і травми, і арбітраж, і дискваліфікації.

– Коли “Кристал” зазнав дві поразки поспіль, чи не втратили Ви довіри до головного тренера?

– У поразці “ВПК-Агро” нічого страшного не відбулося, оскільки, гра була непоганою. Вболівальники пам’ятають, який смішний пенальті в тому матчі призначили в наші ворота. Другий гол пропустили вже в кінцівці, коли команда розкрилася та пішла вперед, намагаючись відігратися. Тому, у поразці 2:0 нічого катастрофічного не побачили. Що стосується матчу проти “Енергії”, то, дійсно, команда зіграла дуже погано. Було мало руху та багато помилок. Суперник, в свою чергу, був максимально сконцентрованим, тактично правильно вибудував гру, що й призвело до такого результату. Проте, по одній поганій грі тренера не судять, відповідно і довіра не втрачається. Як людина, що має безпосереднє відношення до тренерської професії, я розумів ті проблеми, з якими зіткнувся Едуард Анатолійович. Він долучився до нас вже у розпал підготовки до сезону. Доки не було головного тренера, я розписав підготовку та укомплектував команду, тому Едуарду Хаврову потрібно було проявити майстерність у тій ситуації, в котрій він опинився. Зараз же, в нього є можливість та час укомплектувати та підготувати команду під власне бачення, виходячи з можливостей клубу.

– Після переможного матчу проти “Альянса”, до символічної збірної туру потрапили двоє молодих гравців “Кристала” Максим Крутін та Дмитро Бондаренко, чи означає це, що в нашій команді молодь прогресує?

– Звісно, ми дуже раді, що на наших молодих футболістів звернули увагу. Додатковим плюсом є те, що обидва номінанти це наші херсонські гравці. Вони, дійсно, зробили крок вперед, але розслаблятися хлопцям не варто, ми вважаємо, що їх потенціал набагато вищий, і будемо вимагати більш якісної гри.

– Як оцінюєте форму ветерана та багаторічного капітана нашої команди Сергія Цоя у цьому сезоні?

– Один його ривок на 85 хвилині, дуже відповідального виїзного матчу проти “Гірника”, в результаті якого Цой забив вирішальний м’яч, — вартує дуже дорогого. Це було по капітанські та по лідерські. В цілому, як і в будь-якого футболіста і людини, в Сергія були також і невдалі дні, але він залишається цінним футболістом на полі та капітаном поза ним. Сподіваємося здобути з ним ще багато перемог.

– Як оцінюєте рівень арбітражу у Другій лізі?

– У виїзних матчах, з нашими прямими конкурентами, де ми втратили очки, арбітраж, явно, симпатизував супернику. Також, в домашньому матчі проти “Реал Фарма”, ціною втрати очок, був забитий, з положення поза грою, м’яч у наші ворота. Крім того, якщо подивитися на статистику пробитих “ВПК-Агро” та “Альянсом” одинадцятиметрових штрафних ударів, то вона просто аномальна, по відношенню до тих самих показників у “Кристала” та “Гірника”. Тому, як я можу оцінювати рівень арбітражу? Висновки робіть самі…

– Багато хто з вболівальників має побоювання, що з команди, як і минулого разу в зимове міжсезоння, може піти ряд ключових виконавців, що загрожує нестабільною грою навесні?

– Так, дійсно, в минулому році ми втратили кількох ключових футболістів, але я, все ж, впевнений, що не тільки це завадило вдало виступити весною. Тогорічні конкуренти за путівку в Першу лігу: “Металург”, “Гірник” та “Кремінь” мали набагато кращі умови для підготовки в зимове міжсезоння. Цієї ж зими ми, разом з головним тренером, намагаємося планувати підготовку до весняної частини сезону таким чином, щоб максимально мінімізувати цю проблему. Оскільки, поле зі штучним покриттям тільки почало будуватися, ми думаємо, як компенсувати ці нерівні умови, адже й цього сезону можливості конкурентів значно вищі за наші.

Що стосується футболістів, то вісі гравці, в яких зацікавлений головний тренер, мають дійсні контракти. Ярослав Герасименко та Павло Корякін продовжили угоди з “Кристалом”. З Владиславом Апостолюком знаходимося наразі в процесі переговорів з продовження співпраці, до нового року ситуація відносно нього стане зрозумілою. Вже точно команду покинуть гравці, які в останніх матчах втратили місце в основному складі, але при цьому потребують ігрової практики, тому ми разом вирішили припинити співпрацю. Дуже вдячні воротарю Владиславу Сидоренко, я впевнений, що він провів непоганий відрізок своєї кар’єри у нашому клубі. Хлопець молодий і перспективний. Також прощаємося з Ігорем Решетовим та Павлом Мілєсіним, які програють конкуренцію на флангах Лаптєву, Карасю та Крутіну.

– Яке фінансове становище клубу на даний момент та які в цьому плані перспективи на 2020 рік?

– Як ви бачите, фінансове становище стабільне. Звісно, ми розуміємо, що бюджет “Кристала” значно менший, ніж у наших прямих конкурентів, але за рахунок раціонального використання наявних ресурсів, дружнього колективу та якісної взаємодії між підрозділами клубу, нам вдається бути конкурентоспроможними. Що стосується бюджету клубу на наступний рік, то все залежить від наших засновників — Херсонської міської ради, яка й буде визначати об’єм фінансування на 2020 рік.

– У разі виходу до першої ліги, яким має бути бюджет клубу?

– Якщо чесно, то ми й з наявним бюджетом можемо грати у Першій лізі, але як саме грати? Це вже питання… Я впевнений, що нашим вболівальникам не хочеться щоб “Кристал”, втіливши їх багаторічну мірю виходу до Першої ліги, програвав там усім, перебуваючи на останньому місці.
Нам потрібно розвивати інфраструктуру. Добре, що вже почалося будівництво запасного поля. Наступний крок для розвитку – придбання автобусу, причому не обов’язково безпосередньо саме для нашого клубу, а, наприклад, в інше профільне комунальне підприємство, але з можливістю користування ним для потреб футбольного клубу “Кристал”. Крім того, якщо ми хочемо бачити клуб потужним, в його структурі повинні бути стадіон та дитяча школа з командою U-19. Ці компоненти є запорукою розвитку та успіху клубу.

– Які напрямки в роботі клубу будуть розвиватися у 2020 році?

– З моменту створення муніципального клубу і до нині, ми ставимо у пріоритет роботу з вболівальниками. В цьому сезоні нам вдалося організувати онлайн-трансляції домашніх матчів. В 2020 році хочемо покращити якість цих трансляцій, додати графіку та коментатора. Разом із партнерами продовжимо розігрувати призи у перерві кожного матчу. Покращимо якість та інформативність нашого офіційного сайту та сторінок у соціальних мережах.

– І наостанок, щоб Ви хотіли побажати вболівальникам команди?

– По-перше, хочеться подякувати вболівальникам та фанатам за підтримку. В цьому році були й дощові, й спекотні, й морозні матчі, але ми завжди відчували їхню підтримку. Дякуємо керівництву міста та депутатам Херсонської міської ради. Також, хочеться подякувати власникам компанії “Агро Стар” без допомоги яких значно складніше справлятися з труднощами. Навесні, хочу побажати нам всім хороших матчів та перемог. Будемо сподіватися, що наша мрія втілиться у життя та робити для цього все можливе.

mfckrystal.com

Просмотров: 283 | Добавил: Лесничий | Теги: Шевцов, Кристал (Херсон) | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Декабрь 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів

Погода

Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • База знаний uCoz

  • Copyright MyCorp © 2024

    Использование материалов genicheskrff.at.ua разрешается при условии ссылки (для интернет-изданий — гиперссылки) на genicheskrff.at.ua