Четверг, 28.03.2024, 20:44
ФУТБОЛ ХЕРСОНЩИНИ
 
Поділитися

Меню сайту

Афіша

Вища ліга
Детальніше

Перша ліга
Детальніше

Ліга легенд

І

О

1

"Хлібороб"

12

36

2

"Енергія"

12

25

3

"Каховка"

12

24

4

"Асканійське"

12

15

5

"Фортуна"

12

12

6

"Тарпан"

12

11

7

"Азовець"

12

1

 

Детальніше

Міні-чат
200

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Рейтинг
Херсонский ТОП

Наші гості

Главная » 2016 » Январь » 19 » Сергій Шевцов: "Ситуація складна й неоднозначна"
13:39
Сергій Шевцов: "Ситуація складна й неоднозначна"

     Головний тренер херсонського "Кристала" розповів про ситуацію, що виникла з підготовкою команди до весняної частини сезону 2015/16 рр.

     В той час, як інші колективи другої ліги починають роботу на зборах або принаймні вже мають їх чіткий графік, херсонський «Кристал» опинився у підвішеному стані через затримку з прийняттям програми розвитку футболу в Херсоні. Про можливі наслідки невчасної роботи з клубом розповів головний тренер «Кристала» Сергій Шевцов.

– Сергію Анатолійовичу, у попередніх інтерв’ю нашому сайту ви говорили, що було б добре почати підготовку в січні. Зараз вже є новини від інших команд, вони почали збори. А яка ситуація в «Кристалі»?

– На жаль, я не можу сьогодні порадувати наших уболівальників і фанатів датою початку підготовки. Ситуація складна і неоднозначна. Наскільки я володію інформацією і розумію її, то в прийнятому бюджеті міста Херсона закладені гроші на розвиток професійного футболу, але «Програма розвитку професійного футболу» розглядатимуть на сесії в лютому. Тому сьогодні команда в комі, а виведуть її з неї чи ні, і коли, мені сказати складно. Шкода буде, якщо команда припинить своє існування. Стільки зусиль було зроблено для збереження футболу за останній час, є традиції. У нас є достатньо багато людей, які приходять підтримувати, цікавляться, просто подивитися футбол. І ми дуже горді, що в нелегкий для людей час ми доставляли позитивні емоції, відволікали хоч на деякий час від війни, від цін в магазинах. Найсмішніше і прикро водночас, що до виборів я зустрічався і спілкувався з політиками, які били себе в груди, кажучи про те, що вони патріоти рідного міста і треба виводити «Кристал» в першу лігу, що для обласного центру це взагалі не проблема. Я не буду називати прізвищ і партій, тому що завжди намагався триматися поза політикою, але дуже хочеться вибори кожен рік.

Також сьогодні склалася складна ситуація з проходженням атестації на наступний чемпіонат. Є люди готові, допомогти з оплатою процедури проходження атестації. Але якщо команди не буде, то гроші – на вітер. Якщо команду збережуть, то вона не пройшла процедуру атестації на наступний чемпіонат. Для будь-якої людини, яка хоч трохи розбирається в побудові роботи клубу, зрозуміло, яка складна ситуація.

Дай Бог щоб команда зберіглася. Але не дай Бог в березні без тренерів і футболістів, при закритому трансферному вікні, без зборів, з дуже скромним бюджетом, без входження в процедуру атестації починати весняну частину. Фотографію тренера, який візьметься за цю каторжну роботу і виграє хоч один матч навесні я повішу у себе вдома.

 – Як на все це реагує колектив?

– Як я вже не раз підкреслював, наше надбання – це десять вихованців Херсонщини, які не просто в команді, а які постійно на футбольному полі, а також місцеві тренери. З великою часткою впевненості припущу, що таких команд в Україні немає. Ми також поважаємо і цінуємо приїжджих футболістів, і я думаю, у них з цього приводу не виникає образ, але для нас найбільш важливою інформацією є те, що місцеві хлопці поки не перейшли в інші команди. У багатьох є пропозиції з інших клубів, і ми не маємо ніякого морального права їх утримувати в команді з невідомим майбутнім. Тому вони переходять у стадію розірвання контрактів і приступають до перемовин та пошуку нових клубів. На сьогоднішній день з останніх втрат тільки Роман Ленський. Це був не просто один із найсильніших гравців другої ліги, але і граючий тренер, мій соратник, помічник на полі і за його межами, професіонал і друг. Заповнити цю втрату команді і тренеру практично неможливо, але з’явиться шанс у більш молодих взяти на себе тягар відповідальності.

– Який ви бачите вихід? Що потрібно зробити зараз, аби «Кристал» почав нормальну підготовку до весни?

– Складно сказати оптимальне рішення, як рятувати команду. Тренеру легше відповідати на питання про матчі, тактичні ходи, підготовку. Я хочу, щоб у Херсоні тренера запрошували в команду, створювали умови йому і команді для якісної роботи, ставили цілі. Виконав – молодець, йдемо з тобою далі, не виконав – звільнили. Я хочу, щоб питання про порятунок футболу було поставлене не мені, а тим людям, які в змозі його зберегти. Але тим не менше я радий, що я не один в бажанні зберегти футбол в Херсоні. Є мер Володимир Миколаєнко, який бачить зацікавленість великої кількості херсонців і теж підтримує збереження команди, є громадськість, вболівальники і ультрас, багатьох депутатів можна побачити на стадіоні. Треба зрозуміти, що команда – живий організм, який повинен жити, дихати, їсти, при чому завжди, а не у березні після сесії. Треба разом знайти шлях виходу з кризи. Але це треба робити якомога раніше, щоб потім не було пізно і боляче, чому наші діти не ходять займатися футболом, не ходять на матчі, а сидять біля комп’ютерів або у дворі п’ють пиво.

ФК «Кристал»

Просмотров: 605 | Добавил: Лесничий | Теги: Шевцов, Кристал | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Январь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів

Погода

Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • База знаний uCoz

  • Copyright MyCorp © 2024

    Использование материалов genicheskrff.at.ua разрешается при условии ссылки (для интернет-изданий — гиперссылки) на genicheskrff.at.ua