Суббота, 27.04.2024, 06:31
ФУТБОЛ ХЕРСОНЩИНИ
 
Поділитися

Меню сайту

Афіша

Вища ліга
Детальніше

Перша ліга
Детальніше

Ліга легенд

І

О

1

"Хлібороб"

12

36

2

"Енергія"

12

25

3

"Каховка"

12

24

4

"Асканійське"

12

15

5

"Фортуна"

12

12

6

"Тарпан"

12

11

7

"Азовець"

12

1

 

Детальніше

Міні-чат
200

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Рейтинг
Херсонский ТОП

Наші гості

Главная » 2021 » Ноябрь » 11 » "Світанок" - володар Кубка газети "Новий день"!
14:33
"Світанок" - володар Кубка газети "Новий день"!

     Велике спортивне свято завітало минулими вихідними до степової Тавричанки.

     Одразу два фінальних матчі з футболу відбулися на місцевому стадіоні: за кубки незалежної газети «Новий день» з футболу серед аматорських команд і серед команд ветеранів (35+) — турнір па­м’яті колишнього багаторічного директора місцевого Державного підприємства «Дослідне господарство «Асканійське» НААН України, Героя України Віри Опанасівни Найдьонової. До того ж, в обох фіналах брали участь місцеві команди.

     Кубок «Нового дня»: Почесний трофей змінює прописку

     Для початку трохи історії. Турнір з футболу серед аматорських команд Херсонщини на кубок газети «Новий день» започатковано за пропозицією обласної федерації футболу у 2002 році. На думку його організаторів, він мав стати вінцем сезону гри мільйонів на Херсонщині, тобто проводитися восени після закінчення чемпіонату області у вищій та першій лігах. І свою функцію цей турнір виконав. У ньому залюбки брали участь найкращі клуби Херсонщини. Кількість його учасників доходила до 18—20 команд. Бо виступати у ньому стало престижно. А виграти його, на думку колишнього гравця новокаховської «Енергії», а нині дитячого тренера, футбольного арбіт­ра Анатолія Бакуліна, важче, ніж чемпіонат області.

     За ці роки популярність турніру на кубок «Нового дня» тільки зростала. І лише у 2018 ро­ці він не проводився. Керівництву обласної федерації футболу, бачите, тоді і тепер, не сподобалось, як газета «Новий день» висвітлювала ситуацію довкола виборів нового голови федерації та її виконкому, справедливо викриваючи факти підробки протоколів засідання виконкому та відсторонення від футболу справжніх його прихильників і тренерів шляхом їх дискваліфікації на кілька років, використовуючи при цьому прихильність КДК Федерації футболу України. Функціонери від футболу на рівні обласної тепер вже асоціації робили і роблять усе можливе, аби турнір на кубок «Нового дня» перестав проводитися. У хід пішли залякування тренерів команд і суддів, елементарний шантаж. Мовляв, будете грати чи судити — відсторонимо від участі у турнірах під егідою обласної асоціації. Але ж вони не проводяться: ні чемпіонати, ні змагання на кубок?!

     За 18 років (із 2002-го по 2020-й) володарями кубка незалежної газети «Новий день» ставали 10 команд. Найбільшого успіху в турнірі досягло цюрупинське «Динамо», яке 5 разів (!) вигравало цей почесний трофей. Новотроїцька «Таврія» володіла ним тричі, хлібодарівський «Колос» і нижньоторгаївський «Хлібороб» — по два рази. І по одному разу його вигравали горностаївський «Мир», херсонська «Сігма», новокаховська «Енергія», микільський «Темп», бехтерська «Вікторія» і новомиколаївська «Дружба».

     І ось 19-й за ліком турнір. Яка команда стане одинадцятим володарем традиційного кубка газети «Новий день»: «Аска­нійського» чи «Світанку»? Відповідь на це питання дав фінальний поєдинок.

     Гру обидві команди почали обережно, ніби приглядаючись одна до одної. Перший більш-менш небезпечний момент на підступах до штрафного майданчика «Асканійського» виник тільки на 5-й хвилині, але нападаючий «Світанку» не зміг приборкати м’яч. Момент було втрачено.

     Господарі відповіли небезпечно вже на 10-й хвилині, але м’яч пролетів вище воріт. І так відбувалося до 27-ї хвилини, коли команди по черзі прагнули атакувати ворота суперника.

     У тавричанців помітно виділявся своєю активністю Єгор Мануйленко. Саме він і вивів на удар одноклубника Станіслава Курчинського. Той проскочив двох захисників і вийшов віч-на-віч з голкіпером. А там вже, як кажуть, справа техніки — і м’яч влетів у нижній лівий кут від голкіпера — 1:0.

     Поразка не входила у плани «Світанку», і його гравці по перерві почали тиснути на ворота «Асканійського» і вже на 51-й хвилині поновили рівновагу. Віталій Колодій при­ймав м’яч на груди практично вже у воротах.

     Той же Колодій за кілька хвилин міг вивести свою команду вперед, але він примудрився з кількох метрів пробити головою повз порожні ворота.

     І все ж «Світанок» вирвав перемогу. На 82-й хвилині гол забив Іван Горошко.

Тож сиваський «Світанок» (президент ФК Сергій Максименко) і став одинадцятим володарем перехідного кубка газети «Новий день». Вітаємо!

Андрій ГОРНОСТАЙ, "Новий день"

Просмотров: 260 | Добавил: Лесничий | Теги: Кубок газети Новий день | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Ноябрь 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів

Погода

Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • База знаний uCoz

  • Copyright MyCorp © 2024

    Использование материалов genicheskrff.at.ua разрешается при условии ссылки (для интернет-изданий — гиперссылки) на genicheskrff.at.ua