Вторник, 23.04.2024, 09:57
ФУТБОЛ ХЕРСОНЩИНИ
 
Поділитися

Меню сайту

Афіша

Вища ліга
Детальніше

Перша ліга
Детальніше

Ліга легенд

І

О

1

"Хлібороб"

12

36

2

"Енергія"

12

25

3

"Каховка"

12

24

4

"Асканійське"

12

15

5

"Фортуна"

12

12

6

"Тарпан"

12

11

7

"Азовець"

12

1

 

Детальніше

Міні-чат
200

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Рейтинг
Херсонский ТОП

Наші гості

Главная » 2014 » Сентябрь » 29 » Турнір з футболу на призи І. Г. Шведа
11:03
Турнір з футболу на призи І. Г. Шведа

       26 вересня 2014 року в місті Каховка на стадіоні «Олімпійський»  відбувся обласний турнір з футболу сезону 2014/2015 років серед команд юнаків 2003/2004 років народження на призи І.Г.Шведа.

     Іван Григорович Швед, на честь якого проводився обласний турнір, один з кращих футболістів Новотроїцького району за всю його історію, у 1962 році у 18-річному віці у складі команди «Таврія» Новотроїцьке став чемпіоном Центральної ради ДСТ «Колос» серед команд сільських колективів фізкультури, протягом 30 років працював інструктором ДСТ та КПФСТ «Колос», багато років був тренером та головним тренером команди «Таврія» Новотроїцьке, вніс вагомий вклад у розвиток сільського спорту, зокрема футболу, в районі і області. 21 січня 2014 року йому виповнилося 70 років.

     Турнір проводився вдруге і був запланований Лігою на батьківщині Івана Григоровича – в Новотроїцькому для команд південно - східної частини нашої області: Новотроїцького, Генічеського, Іванівського, Нижньосірогозького і Чаплинського районів. В минулому році він пройшов організовано і чітко за участю 6 команд (бажали взяти участь 10 команд, але за участю більше, ніж 6 команд, провести за один день турнір неможливо, а жити в Новотроїцькому немає де), хоча допомоги з боку місцевої футбольного і спортивного активу в організації і проведенні турніру практично не було.

     А в цьому році буквально за 2 дні до турнірі новотроїцьке спортивне керівництво взагалі відмовилося приймати турнір на місцевому стадіоні за надуманими причинами.

     Отака шана і вдячність людині, яка брала участь у будівництві стадіону, створенні прекрасного газону на футбольному полі стадіону, не один рік доглядала за ним, а також шліфувала футбольну майстерність не одному поколінню новотроїцьких футболістів, у тому числі і нинішнім спортивним керівникам району.

      І таке відношення до ветерана ще раз показало, що не все гаразд у новотроїцькому футбольному господарстві: не брала участь у чемпіонаті області серед аматорів цього року футбольна гордість району команда «Таврія», багаторічний учасник аналогічних змагань у минулому і багаторазовий чемпіон області, жодного разу не брала участь у будь-яких ветеранських футбольних змаганнях останньої десятирічки жодна команда району, хоча вже другий рік поспіль проходить чемпіонат області серед ветеранів, а сусідньому Генічеську вже багато років Центральна рада ВФСТ «Колос» АПК України проводить чемпіонат з серед ветеранів сільського футболу і нарешті в цьому році не заявилася команда Новотроїцької ДЮСШ в чемпіонат області з футболу серед команд юнаків і це після листа першого заступника голови облдержадміністрації І.О.Шепелєва головам райдержадміністрації щодо активізації участі команд усіх ДЮСШ області у футбольних чемпіонатах області серед юнаків.

     Звичайно все тепер можна списати на владу – колишню злочинну, теперішню гарну і розумну, і майбутню, яку ми незабаром будемо обирати з числа білих і пухнастих, але де ж футбольна громадськість? Чи революція гідності відбулися тільки в Києві?

     І якби новотройчани хоч одним оком могли побачити як був проведений аналогічний турнір на призи А.Г.Лебедя два тижні тому в Скадовську і де ще півроку назад були аналогічні проблеми з тим же, що й у новотройчан вже зовсім недавно, керівником району.

     Добре, що знайшлися люди, які допомогли все таки не завалити проведення турнірі і прийняли його у себе – це заступник начальника відділу молоді і спорту Каховської міської ради Сергій Кашулін та директор ДЮСШ Каховської міської ради Віктор Чухрай.

     Але через раптову зміну місця проведення не змогли взяти участь у турнірі 2 команди і всі зусилля Бюро Ліги по їх заміні не були успішними через недостатність часу.

     Змагання організувала і провела обласна організація ВФСТ «Колос» АПК України, обласна дитячо-юнацька футбольна ліга за організаційної підтримки управління молоді та спорту Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації, за рахунок власних коштів сина Івана Григоровича – Ігоря Шведа (нагородна атрибутика, підготовка місця проведення змагання, оплата харчування арбітрам тощо).

     У зв’язку із форс-мажорними обставинами у змаганні узяли участь 4 футбольних команд області цієї вікової групи:

- «Авангард» м. Каховка (ДЮСШ Каховської міської ради);

- «ФК Берислав» Бериславський район (Бериславська РК ДЮСШ ім. В.К.Сергеєва);

- «Темп - Преображенка» Чаплинський район (Херсонська ОКДЮСШ «Колос»);

- «Зміна – Колос - Бджоляр» Новотроїцький район (спільна команда ДЮСШ Новотроїцького району і Чкалівського відділення футболу Херсонської ОКДЮСШ «Колос»).

     За регламентом змагань команди зіграли між собою за коловою системою в одне коло (склад учасників, розклад матчів, шахматка та турнірна таблиця додаються).

      У результаті проведених змагань чемпіоном обласного турніру з футболу 2014/2015 року на призи І.Г.Шведа серед команд юнаків 2003/2004 років народження стала команда «Темп - Преображенка» Чаплинський район (тренери Микола Породзінський та Віталій Віжічанін, директор ДЮСШ Володимир Маломуж).

     Володарями золотих медалей стали юні футболісти Владислав Юдін, Вейсал Шавкатов, Джамал Камалов, Артем Чабак, Іван Віжічанін, Володимир Вишня, Айваз Султанов, Фамал Алієв, Хасан Фахрадов, Зія Мамедов, Віталій Віжічанін.

     Це перший серйозний успіх земляків лауреата Державної премії імені Т.Г.Шевченка поета і художника Анатолія Кичинського.

     Вже третій рік возять по усіляким футбольним турнірам своїх вихованців з маленького таврійського села учитель фізичного виховання Преображенської ЗОШ Микола Породзинський та директор цієї ЗОШ Віталій Віжічанін. І успіх, хоч поки і невеличкий, не забарився.

     Срібний призер – команда «Авангард» м. Каховка (тренери Віталій Лілик та Ігор Швед, директор ДЮСШ Віктор Чухрай), бронзовий – команда «Зміна – Колос - Бджоляр» Новотроїцький район (тренери Євген Черкас і Анатолій Хімуха, директори ДЮСШ Олексій Філь та Володимир Маломуж).

     Переможцям і призерам були вручені пам'ятні призи (кубки), медалі, дипломи, вимпели і всім командам - учасницям солодкі призи.

     Далі юних футболістів цієї вікової категорії очікують обласні турніри на призи Д.К.Моторного (в с. Чорнобаївка Білозерського району 10-11 жовтня) та пам’яті С.Г.Веремеєва (в смт. Антонівка м. Херсона 17-18 жовтня).

В.А.Роль,

Голова обласної організації

ВФСТ «Колос» АПК України,

Виконавчий директор ХОДЮФЛ

На знімку: "Темп" (Преображенка) - чемпіон! Фото В. Роля

Просмотров: 1018 | Добавил: Лесничий | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Сентябрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів

Погода

Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • База знаний uCoz

  • Copyright MyCorp © 2024

    Использование материалов genicheskrff.at.ua разрешается при условии ссылки (для интернет-изданий — гиперссылки) на genicheskrff.at.ua