Четверг, 25.04.2024, 17:22
ФУТБОЛ ХЕРСОНЩИНИ
 
Поділитися

Меню сайту

Афіша

Вища ліга
Детальніше

Перша ліга
Детальніше

Ліга легенд

І

О

1

"Хлібороб"

12

36

2

"Енергія"

12

25

3

"Каховка"

12

24

4

"Асканійське"

12

15

5

"Фортуна"

12

12

6

"Тарпан"

12

11

7

"Азовець"

12

1

 

Детальніше

Міні-чат
200

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Рейтинг
Херсонский ТОП

Наші гості

Главная » 2021 » Декабрь » 8 » Турнір з футболу серед дитячих команд пам'яті Дмитра Моторного
11:37
Турнір з футболу серед дитячих команд пам'яті Дмитра Моторного

     Перемогою команди «ДЮСШ-Херсон-1» (тренер Олексій Дубровний) завершився традиційний турнір з футболу серед юнаків 2011 року народження, присвячений пам’яті двічі Героя Соцпраці і Героя України, багаторічного керівника ПОК «Зоря» з села Чорнобаївка Дмитра Костянтиновича Моторного. У фіналі вона у напруженій боротьбі перемогла другу команду з цієї ж спортшколи з мінімальним рахунком 1:0. Гол, що вирішив долю матчу, за дві хвилини до фінального свистка забив Олексій Тимофєєв.

— Такої кількості учасників футбольного турніру пам’яті Героя України Дмитра Костянтиновича Моторного у нас ще не було, — розповідає один з його організаторів Василь Якович Чорнявський. — Приїхали до нас команди з Миколаєва, Каховки, Нової Каховки, Генічеська, Чорнобаївки, плюс кілька місцевих команд з Херсона. Всього 16 дитячих дружин. І це на початку грудня, коли погода щедра на сюрпризи.Особливе випробування на міцність характеру і волі негода влаштувала у перший день змагань, у суботу 4 грудня. Спочатку сіяв досить-таки дрібний дощ, який по обіді змінився на мокрий сніг. Але це не збило запалу юних прихильників шкіряного м’яча. На двох футбольних полях вирували неабиякі пристрасті, «вогню» ще додавали численні уболівальники, серед яких було більше мам. На кожен успіх чи невдачу юних футболістів вони реагували миттєво, за­кликаючи своїх хлопчаків йти в атаку знову і знову. І ті відповідали їм взаємністю, шукаючи щастя у воротах суперників.

Ну як, скажімо, не радіти непокірному характеру футболістів генічеської «Мрії», яка поступалася у півфіналі майбутньому срібному призеру турніру, але не припинила боротьби. Скоротила рахунок — 1:2, але… суперник ви­явився цього разу сильнішим.

Або ось ще приклад. Три пенальті у післяматчевій «лотереї» відбив воротар миколаївської СДЮШОР Олексій Шурин у півфінальному матчі. На жаль, друзі по команді його не підтримали. Довелося Олексію демонструвати свою майстерність у поєдинку за третє місце у турнірі. І цього разу він взяв два пенальті, що й принесло у кінцевому рахунку перемогу над генічеською «Мрією».

Звичайно, про справжнє свято для більш як 300 юних футболістів та їхніх палких прихильників годі було й говорити, якби не чітка та злагоджена робота організаторів (головний суддя Дмитро Дубровний) турніру та господарів стадіону — ДЮСШ-Херсон (директор Володимир Лебідь). Думається, про перипетії на футбольних полях ще довго пам’ятатимуть всі його учасники.

— Найприємніше те, що переможених у цьому турнірі не було, — зазначила у своєму вітальному слові донька тричі Героя Дмитра Костянтиновича Моторного Ольга Дмитрівна, котра вручала команді і індивідуальні нагороди учасникам змагань. Нині вона очолює ПОК «Зоря Моторного», продовжуючи справу славетного батька.

— Вірю, що багато з вас стануть зірками вітчизняного футболу, які поповнять такі відомі команди, як «Динамо» і «Шахтар», — підтримав її радник голови Херсонської облради Дмитро Бутрій.

Тож до нових перемог і нових зустрічей, юні прихильники шкіряного м’яча.

Анатолій ЖУПИНА, "Новий день"

Просмотров: 183 | Добавил: Лесничий | Теги: Турнір з футболу серед дитячих кома | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Декабрь 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів

Погода

Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • База знаний uCoz

  • Copyright MyCorp © 2024

    Использование материалов genicheskrff.at.ua разрешается при условии ссылки (для интернет-изданий — гиперссылки) на genicheskrff.at.ua