Суббота, 20.04.2024, 15:39
ФУТБОЛ ХЕРСОНЩИНИ
 
Поділитися

Меню сайту

Афіша

Вища ліга
Детальніше

Перша ліга
Детальніше

Ліга легенд

І

О

1

"Хлібороб"

12

36

2

"Енергія"

12

25

3

"Каховка"

12

24

4

"Асканійське"

12

15

5

"Фортуна"

12

12

6

"Тарпан"

12

11

7

"Азовець"

12

1

 

Детальніше

Міні-чат
200

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Рейтинг
Херсонский ТОП

Наші гості

Главная » 2017 » Март » 13 » Зустріч керівництва Нижньосірогозського району зі спортивним активом та сільськими і селищними головами Сірогозщини (фото)
16:37
Зустріч керівництва Нижньосірогозського району зі спортивним активом та сільськими і селищними головами Сірогозщини (фото)

     "Спорт потребує підтримки влади". Саме ці слова стали лейтмотивом зустрічі керівництва району з селищним і сільськими головами та спортивним активом Сірогозщини.
     Голова райдержадміністрації Павло Павлов відкриваючи засідання зазначив, що нині розвитку фізичної культури та спорту приділяється належна увага в Херсонській області, і в нашому районі, зокрема. Проте відсоток осіб залучених до цих занять ще доволі незначний – 18-20%, тоді, як в країнах Європи він становить майже 85%.
     --Регулярні спортивні заняття попереджають багато захворювань, значно зміцнюють імунітет, підвищуючи опірність і стійкість організму до різних негативних факторів, – продовжив очільник району. – Спорт загартовує не тільки тіло людини, але і її дух, підвищує витривалість та тренує силу волі, що важливо з психологічної точки зору. Тож завдання органів влади усіх рівнів – сприяти розвитку фізичної культури і спорту.
     Павло Семенович нагадав, що голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв очолює обласну Федерацію футболу, депутат Верховної Ради України Сергій Хлань – є заступником голови обласної Федерації футболу, а наш земляк, голова районної Федерації футболу «Скіф» Юрій Сердюк – очолює обласний комітет з розвитку футболу.


     -- За сприяння цих людей у нас в районі з’явилася можливість залучення додаткових коштів для розвитку спорту і футболу, зокрема, – зауважив П.С.Павлов. – Так у нинішньому році ми плануємо шляхом співфінансування відкрити три майданчика зі штучним покриттям в Нижніх Торгаях, Нижніх Сірогозах і Вербах. Вартість одного такого майданчика становить майже 600 тис. грн. Також у планах проведення реконструкціїї центрального стадіону в Нижніх Сірогозах, вартістю 1,5 млн грн.
     На сьогодні в районі налічується 83 спортивні споруди, розмір і стан яких суттєво різниться. І їх слід елементарно привести до ладу й прибрати.
     Стосовно розвитку фізичної культури і спорту на селі слід сказати, що в бюджети сільських і селищної рад вже закладено певні суми: Першопокровська сільська рада – 65 тис. грн, Нижньоторгаївська – 30 тис. грн, Степненська – 20 тис. грн, Верхньосірогозька – 8 тис. грн, Новопетрівська – 3 тис. грн, Нижньосірогозька селищна рада – 2 тис. грн. Сірогозька сільська рада придбала для занять спортом тренажери вартістю 30 тис. грн. На жаль, в бюджетах інших сільських рад кошти на підтримку і розвиток спорту не передбачено.
     Далі учасники заходу перейшли до обговорення питань, які стосувалися участі в обласних і районних змаганнях команд Сірогозщини; введення до штатного розпису сільських рад посад інструкторів зі спорту; фінансування сфери фізичної культури і спорту; створення належної спортивної інфраструктури на території району. Про це вели мову заступник голови райдержадміністрації Ольга С’єдіна та директор дитячо-юнацької спортивної школи Ігор Гладун.
     На запитанні участі команд Сірогозщини в районному чемпіонаті з футболу 2016 року, більш детально зупинився президент районної федерації футболу «Скіф» Юрій Сердюк. Він сказав про те, що проведення цього чемпіонату дало позитивний поштовх до розвитку футболу в населених пунктах району, що з’явилися нові футбольні команди, які не лише активно включилися в чемпіонат, а й зробили серйозну заявку на перемогу. Це футбольні команди з Степного та Верхніх Сірогоз.
     --Хотілося б у нинішньому спортивному сезоні побачити нові команди, зокрема з Верб та Новоолександрівки – сказав Юрій Олександрович.
     Також він зазначив, що всі без винятку команди стикаються з майже однаковими фінансовими проблемами. Гравцям доводиться виїздити на змагання за власний кошт, сплачувати внески за гру також з власної кишені. Традиційно немає, або не вистачає спортивного інвентаря для тренувань. Та й стадіони слід привести до ладу. Є проблема і з кваліфікованим суддівством.
Окремо голова районної федерації футболу акцентував увагу на розвитку дорослого футболу, який має стимулювати дитячий футбол і утимувати молоді кадри.
     --В цьому перспектива нашої роботи на найближчий час, – підкреслив Ю.Сердюк.
     Завершив обговорення голова райдержадміністрації Павло Павлов. Він звернув увагу присутніх на той факт, що заняття спортом останнім часом є досить модною тенденцією, і це говорить про те, що люди прагнуть до більш здорового способу життя. Тож завдання влади – сприяти розвитку фізичної культури й спорту в районі, і виділяти на це необхідні кошти.

І. В. Гладун, заст. голови районної федерації футболу

Просмотров: 684 | Добавил: Лесничий | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Март 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів

Погода

Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • База знаний uCoz

  • Copyright MyCorp © 2024

    Использование материалов genicheskrff.at.ua разрешается при условии ссылки (для интернет-изданий — гиперссылки) на genicheskrff.at.ua