Вторник, 23.04.2024, 20:27
ФУТБОЛ ХЕРСОНЩИНИ
 
Поділитися

Меню сайту

Афіша

Вища ліга
Детальніше

Перша ліга
Детальніше

Ліга легенд

І

О

1

"Хлібороб"

12

36

2

"Енергія"

12

25

3

"Каховка"

12

24

4

"Асканійське"

12

15

5

"Фортуна"

12

12

6

"Тарпан"

12

11

7

"Азовець"

12

1

 

Детальніше

Міні-чат
200

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Рейтинг
Херсонский ТОП

Наші гості

Главная » 2021 » Июль » 23 » Муніципальний футбольний клуб створять у Новій Каховці?
09:09
Муніципальний футбольний клуб створять у Новій Каховці?

     Створити нове комунальне некомерційне підприємство запропонували в Новій Каховці. Воно матиме назву “Муніципальний футбольний клуб “Нова Каховка”. Відповідний проєкт рішення міськради 21 липня оприлюднили на офіційному сайті міської територіальної громади.

     Цим документом, фактично, передбачається зміна підпорядкування нинішнього спортивного клубу “Енергія”, який має статус громадської організації. В разі створення нового підприємства йому пропонується передати права на спортивні результати “Енергії”.

     Основною метою створення муніципального футбольного клубу в проєкті рішення міськради вказано “становлення і розвиток футбольної команди всеукраїнського та міжнародного класу, налагодження, здійснення і підтримання дружніх зв’язків між командами, підготовка команди клубу до участі в чемпіонаті України серед професіональних команд першої та другої ліг, у чемпіонаті Дитячо-юнацької футбольної ліги України та інших чемпіонатах”.

     Ініціатором рішення став міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко.

     — Таку ідею запропонувала футбольна аудиторія міста, яка хоче, щоб такий муніципальний клуб у нас був. Зокрема, [генеральний директор ТОВ “Агробізнес”, депутат облради від “Опозиційної платформи — За життя”] Едуард Репілевський і [директор ТОВ “Торговий дім “Долинское”, депутат облради від “Слуги народу”] Володимир Хвостов. Їхні підприємства перереєструвались у нашому місті і сплачують серйозні податки до нашого бюджету. Вони значно перевищуватимуть ті кошти, які ми будемо витрачати на муніципальний футбольний клуб, — прокоментував він “Новому дню”.

     За словами Володимира Коваленка, також є в планах зробити реконструкцію стадіону “Енергія”.

     — Зокрема, ми хочемо реконструювати адміністративне приміщення, зробити сучасні туалети, освітлення, замінити бігову доріжку, встановити систему автоматичного поливу, нове табло. Кошти на це потрібні чималі. Будемо звертатися по допомогу до держави. Нас у цьому підтримує народний депутат України Володимир Іванов, — сказав він.

     Міський голова наголосив, що новокаховський стадіон “Енергія” зараз є запасним для сімферопольського футбольного клубу “Таврія”, який нині базується у Мар’янівці Тавричанської громади Каховського району.

     — Коли ми зробимо реконструкцію, можливо, “Енергія” стане основним стадіоном для “Таврії”, — припустив Володимир Коваленко.

     Проти створення муніципального футбольного клубу в Новій Каховці вже виступили депутати міськради від партії “За майбутнє”, пов’язаної з українським олігархом Ігорем Коломойським.

     Нагадаємо, що 24 червня Новокаховська міськрада не підтримала пропозицію створити нове комунальне підприємство “Новокаховський туристично-інформаційний центр”. Згідно регламенту міськради, це питання можуть винести на повторний розгляд депутатів лише один раз.

Олег БАТУРІН, "Новий день"

Просмотров: 263 | Добавил: Лесничий | Теги: Енергія (Нова Каховка), Таврія-Сімферополь | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Июль 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів

Погода

Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • База знаний uCoz

  • Copyright MyCorp © 2024

    Использование материалов genicheskrff.at.ua разрешается при условии ссылки (для интернет-изданий — гиперссылки) на genicheskrff.at.ua